GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Vatandaş Bayramda Yasak İstiyor

Gündem 06.07.2020 - 14:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Vatandaş Bayramda Yasak İstiyor

Halkın katılımıyla yapılan son araştırmaya göre vatandaşların çoğu 2'nci dalga endişesi ile Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı istiyor. İşte koronavirüs araştırmasının sonuçları.. NG Araştırma şirketi koronavirüsü salgını ile ilgili şimdiye kadar yaptığı dört araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşların büyük bir bölümü Kurban  Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanmasından yana oy kullandı. VİRÜSTEN KORKUYORLAR 29 Haziran-2 Temmuz arasında 81 ilden 15 yaş üzeri 2025 kişinin katılımı ile yapılan son araştırmaya göre vaka sayılarındaki artış insanların koronavirüsüne yakalanmaktan korkma oranını etkilemedi. Son 3 araştırmada oranlar yaklaşık olarak aynı kaldı. Araştırma sonuçlarına göre her 5 kişiden 4'ü koronavirüsüne yakalanmaktan korkuyor. BAYRAMDA ZİYARET Her 2 kişiden 1'i Kurban Bayramı'nda kimseyi ziyaret etmeyeceğini belirtirken her zamanki ziyaretlerini yapacağını belirtenlerin oranı 25 kişide 1 olarak çıktı. Sadece en yakınlarını ziyaret edeceklerin oranı ise yaklaşık olarak her 5 kişiden 2'si Ramazan Bayramı'na ilişkin yapılan araştırma sonuçlarına kıyasla ziyaret gerçekleştirmeyi düşünenlerin genel oranında artış gözlemleniyor. SOKAK YASAĞI Araştırmaya katılan her 10 kişiden 7'si Kurban Bayramı süresince genel sokağa çıkma yasağı olması gerektiğini düşünüyor. İKİNCİ DALGA RİSKİ  Eski hayatımıza geri dönmeye çalışırken vaka sayılarının 2. kez zirve yapabileceğini öngörenlerin oranı yüzde 84. Bu sonuca bakarak toplum genelinde salgının 2. dalgasının beklendiği görülüyor. Salgında olası 2. dalga riskine karşı yeterli önlem alındığını düşünenlerin oranı her 4 kişiden 1'i. Her 4 kişiden 2'si ise bu riske karşı yeterli önlem alınmadığını düşünüyor. Geri kalanlar ise bu konuda kararsız.

Halkın katılımıyla yapılan son araştırmaya göre vatandaşların çoğu 2'nci dalga endişesi ile Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı istiyor. İşte koronavirüs araştırmasının sonuçları..

NG Araştırma şirketi koronavirüsü salgını ile ilgili şimdiye kadar yaptığı dört araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşların büyük bir bölümü Kurban  Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanmasından yana oy kullandı.

VİRÜSTEN KORKUYORLAR

29 Haziran-2 Temmuz arasında 81 ilden 15 yaş üzeri 2025 kişinin katılımı ile yapılan son araştırmaya göre vaka sayılarındaki artış insanların koronavirüsüne yakalanmaktan korkma oranını etkilemedi. Son 3 araştırmada oranlar yaklaşık olarak aynı kaldı. Araştırma sonuçlarına göre her 5 kişiden 4'ü koronavirüsüne yakalanmaktan korkuyor.

BAYRAMDA ZİYARET

Her 2 kişiden 1'i Kurban Bayramı'nda kimseyi ziyaret etmeyeceğini belirtirken her zamanki ziyaretlerini yapacağını belirtenlerin oranı 25 kişide 1 olarak çıktı. Sadece en yakınlarını ziyaret edeceklerin oranı ise yaklaşık olarak her 5 kişiden 2'si Ramazan Bayramı'na ilişkin yapılan araştırma sonuçlarına kıyasla ziyaret gerçekleştirmeyi düşünenlerin genel oranında artış gözlemleniyor.

SOKAK YASAĞI

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 7'si Kurban Bayramı süresince genel sokağa çıkma yasağı olması gerektiğini düşünüyor.

İKİNCİ DALGA RİSKİ 

Eski hayatımıza geri dönmeye çalışırken vaka sayılarının 2. kez zirve yapabileceğini öngörenlerin oranı yüzde 84. Bu sonuca bakarak toplum genelinde salgının 2. dalgasının beklendiği görülüyor. Salgında olası 2. dalga riskine karşı yeterli önlem alındığını düşünenlerin oranı her 4 kişiden 1'i. Her 4 kişiden 2'si ise bu riske karşı yeterli önlem alınmadığını düşünüyor. Geri kalanlar ise bu konuda kararsız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.