Vatandaş için Kentsel Dönüşüm!

Çayırova 06.01.2016 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vatandaş için Kentsel Dönüşüm!

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en önemli gündem dışı konusu yine Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından  mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı. Çayırova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı önceki gün Çayırova Meclis salonunda yapıldı. Toplantıya akrabasının vefatı nedeni ile şehir dışında olan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yerine Başkan Vekili Yusuf Turan’ın başkanlık etti. Meclis toplantısına Emek Ve İnönü Mahallesinden bir gurup vatandaşta katıldı. Meclis toplantısı grubu adına Yusuf Turan’ın , CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honça’ nın ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik’in yeni yılla ilgili dilek ve temennilerini sıralaması ile başladı. 12 gündem maddesi ile toplanan mecliste maddeler gerekli komisyonlara havale edildi. 2016 yılı denetim komisyonuna Ak Parti Meclis Üyeleri Filiz Ayyıldız, Sefa Yılmaz, Cemil Göksu ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Tarakçı yapılan oyama sonucu seçildi. Toplantının gündem dışı en önemli konusu yine Emek ve İnönü mahallesindeki  arapsaçına dönmüş olan kentsel dönüşüm sorunu oldu. Meclis üyeleri Demirci’ye sorunun geciktirilmeden çözülmesi çağrısında bulundu. MECLİS ELİNDEN GELENİ YAPMAYA HAZIR CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honca ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik vatandaşın sürekli kendilerine mahallerindeki kentsel dönüşümden kaynaklanan sorunların çözülmesi için baskı yaptığını söylediler. Hatırlanacağı üzere emek ve İnönü mahallerinde TOKİ’nin kentsel dönüşümü için belediyenin hazırladığı imar ve projeye  vatandaşlar tarafından itiraz edilmiş yapılan mahkeme sonrası proje askıya alınmıştı. Belediye başkanı Şevki demirci Mahkeme sonrasın da vatandaşların isteği doğrultusunda dönüşümün sağlanacağını sürekli belirtmiş olsa da aylardır bu konuda hiçbir gelişme alınamadı. Toplantıda Honça tarafından belediyenin burası için derhal vatandaşlarla görüşerek yeni bir proje hazırlamasının gerektiği bildirilirken, Özçelik ise sürecin daha fazla geciktirilmeden vatandaş lehinde sonuçlanması için meclis olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyerek Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye çağrıda bulunuldu.

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en önemli gündem dışı konusu yine Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından  mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı.

Çayırova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı önceki gün Çayırova Meclis salonunda yapıldı. Toplantıya akrabasının vefatı nedeni ile şehir dışında olan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yerine Başkan Vekili Yusuf Turan’ın başkanlık etti. Meclis toplantısına Emek Ve İnönü Mahallesinden bir gurup vatandaşta katıldı. Meclis toplantısı grubu adına Yusuf Turan’ın , CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honça’ nın ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik’in yeni yılla ilgili dilek ve temennilerini sıralaması ile başladı. 12 gündem maddesi ile toplanan mecliste maddeler gerekli komisyonlara havale edildi. 2016 yılı denetim komisyonuna Ak Parti Meclis Üyeleri Filiz Ayyıldız, Sefa Yılmaz, Cemil Göksu ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Tarakçı yapılan oyama sonucu seçildi. Toplantının gündem dışı en önemli konusu yine Emek ve İnönü mahallesindeki  arapsaçına dönmüş olan kentsel dönüşüm sorunu oldu. Meclis üyeleri Demirci’ye sorunun geciktirilmeden çözülmesi çağrısında bulundu.

MECLİS ELİNDEN GELENİ YAPMAYA HAZIR

CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honca ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik vatandaşın sürekli kendilerine mahallerindeki kentsel dönüşümden kaynaklanan sorunların çözülmesi için baskı yaptığını söylediler. Hatırlanacağı üzere emek ve İnönü mahallerinde TOKİ’nin kentsel dönüşümü için belediyenin hazırladığı imar ve projeye  vatandaşlar tarafından itiraz edilmiş yapılan mahkeme sonrası proje askıya alınmıştı. Belediye başkanı Şevki demirci Mahkeme sonrasın da vatandaşların isteği doğrultusunda dönüşümün sağlanacağını sürekli belirtmiş olsa da aylardır bu konuda hiçbir gelişme alınamadı. Toplantıda Honça tarafından belediyenin burası için derhal vatandaşlarla görüşerek yeni bir proje hazırlamasının gerektiği bildirilirken, Özçelik ise sürecin daha fazla geciktirilmeden vatandaş lehinde sonuçlanması için meclis olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyerek Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye çağrıda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.