Vekil Çakır’dan ‘Azerbaycan’ vurgusu!

Siyaset 17.11.2020 - 19:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Vekil Çakır’dan ‘Azerbaycan’ vurgusu!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Genel Kurulda Azerbaycan Zaferi üzerine yaptığı konuşmasında; “İki devlet bir millet şuurunun sahada, masada, yankısı, yansıması Karabağ Azerbaycan’dır diyebilmenin adı olmuş.” ifadelerini kullandı. Karabağ Azerbaycandır! Kulaklarımda çok eskiden kalmış bir mısra ile başlamak istiyorum. Can pazarında Azerbaycan’da bir türkü nakışını işliyor kalbimin üstüne, Kurban olam ayına, ayına yıldızına, Bir ucundan dünyanın öbür ucuna Karanlık gecelerin, karanlık gündüzlerin aydınlığa dönen yüzüyle yeni bir güne merhaba diyen Karabağ’a selam olsun. Gönül coğrafyamız üzerinden tankla, topla geçen zalim dünya düzeninin hilesine, çilesine, el pençe duran peyklerine tarihi bir ders veren bu kurtuluş mücadelesine selam olsun. İki devlet bir millet şuurunun sahada, masada, yankısı, yansıması Karabağ Azerbaycan’dır diyebilmenin adı olmuş.  Eşk olsun Gardaşlarımıza, Otuz sene sonra hürriyetin birlikteliğin meşalesini yakan ateşin sevinç ve mutluluğa dönüşen güzelliği bugünden yarınlara taşıyanlara onlara umut verenlere, umudu gerçeğe dönüştürenlere selam olsun. Karabağ türkülerinde, sevinci haykıran dizelerin mazlumların gönüllerinde ve dillerinde nasıl terennüm ettirildiğine şahit olmak işgali görenlerin zaferi yaşadıklarına da şahit olmak demekti. Eşk olsun gardaşlarımıza…

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Genel Kurulda Azerbaycan Zaferi üzerine yaptığı konuşmasında; “İki devlet bir millet şuurunun sahada, masada, yankısı, yansıması Karabağ Azerbaycan’dır diyebilmenin adı olmuş.” ifadelerini kullandı.

Karabağ Azerbaycandır!

Kulaklarımda çok eskiden kalmış bir mısra ile başlamak istiyorum.

Can pazarında Azerbaycan’da bir türkü nakışını işliyor kalbimin üstüne,

Kurban olam ayına, ayına yıldızına,

Bir ucundan dünyanın öbür ucuna

Karanlık gecelerin, karanlık gündüzlerin aydınlığa dönen yüzüyle yeni bir güne merhaba diyen Karabağ’a selam olsun. Gönül coğrafyamız üzerinden tankla, topla geçen zalim dünya düzeninin hilesine, çilesine, el pençe duran peyklerine tarihi bir ders veren bu kurtuluş mücadelesine selam olsun. İki devlet bir millet şuurunun sahada, masada, yankısı, yansıması Karabağ Azerbaycan’dır diyebilmenin adı olmuş. 

Eşk olsun Gardaşlarımıza, Otuz sene sonra hürriyetin birlikteliğin meşalesini yakan ateşin sevinç ve mutluluğa dönüşen güzelliği bugünden yarınlara taşıyanlara onlara umut verenlere, umudu gerçeğe dönüştürenlere selam olsun. Karabağ türkülerinde, sevinci haykıran dizelerin mazlumların gönüllerinde ve dillerinde nasıl terennüm ettirildiğine şahit olmak işgali görenlerin zaferi yaşadıklarına da şahit olmak demekti. Eşk olsun gardaşlarımıza…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.