19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Vekil Yaman: Referanduma hazırız!

Kocaeli 21.10.2016 - 14:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vekil Yaman: Referanduma hazırız!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başkanlık sistemine verdiği açık çek, Türkiye’nin birinci gündemi oldu. AK Partili Cemil Yaman, teklifin 400 oyla bile kabul edilmesi halinde halk oyuna götüreceklerini belirterek, Referanduma hazır olduklarını bildirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Başkanlık Sistemi ve olası bir referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fiili durumu anayasal zemine taşımak için verdiği açık çek Türkiye gündeminin birinci sırasına otururken, Yaman, Referanduma hazır oldukları mesajını verdi. Mevcut parlamenter sistemin Türkiye’ye dar geldiğini ifade eden Yaman, öteden beri Başkanlık sistemini desteklediğini belirterek, Türk Milleti’nin başkanlık sistemine layık olduğunu söyledi. HALK OYUNA SUNACAĞIZ Geçmiş liderlerin başkanlık sistemine hep olumlu baktığını ifade eden Yaman, “MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de bu durumu göz önünde bulundurarak fiili sistemin anayasal zemine taşınmasını istedi. Biz kendisine bu duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Anayasa teklifi hazırlanarak parlamentoya gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyor teklif 400 oyla bile kabul edilse biz bunu halka götürmek istiyoruz. Türk Milleti farklı bir millettir. 15 Temmuz gecesi de bunu göstermiştir. Biz Türk milletinin daha iyi bir sistemle yönetimle gerektiğine inanıyoruz.”diye konuştu. ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK Yakın zamanda yapılacak bir olası Referanduma hazır oldukları mesajını veren Yaman, “AK Parti kurumsallaşmış bir partidir. Dünyanın en büyük siyasi hareketidir. Bütün organlarıyla seçime hazır bir partidir. Dolayısıyla biz yarın seçim olacakmış gibi hazır bir teşkilatız.”dedi. Başkanlık sistemi ile ilgili endişelere yönelik de açıklama da bulunan Yaman, korkacak bir durumun olmadığını, parlamentonun yine olacağını belirterek, sadece iç içe olan Yasam ve Yürütme gücünün Başkanlık sistemiyle ayrılacağını belirtti.   
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başkanlık sistemine verdiği açık çek, Türkiye’nin birinci gündemi oldu. AK Partili Cemil Yaman, teklifin 400 oyla bile kabul edilmesi halinde halk oyuna götüreceklerini belirterek, Referanduma hazır olduklarını bildirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Başkanlık Sistemi ve olası bir referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fiili durumu anayasal zemine taşımak için verdiği açık çek Türkiye gündeminin birinci sırasına otururken, Yaman, Referanduma hazır oldukları mesajını verdi. Mevcut parlamenter sistemin Türkiye’ye dar geldiğini ifade eden Yaman, öteden beri Başkanlık sistemini desteklediğini belirterek, Türk Milleti’nin başkanlık sistemine layık olduğunu söyledi.

HALK OYUNA SUNACAĞIZ

Geçmiş liderlerin başkanlık sistemine hep olumlu baktığını ifade eden Yaman, “MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de bu durumu göz önünde bulundurarak fiili sistemin anayasal zemine taşınmasını istedi. Biz kendisine bu duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Anayasa teklifi hazırlanarak parlamentoya gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyor teklif 400 oyla bile kabul edilse biz bunu halka götürmek istiyoruz. Türk Milleti farklı bir millettir. 15 Temmuz gecesi de bunu göstermiştir. Biz Türk milletinin daha iyi bir sistemle yönetimle gerektiğine inanıyoruz.”diye konuştu.

ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK

Yakın zamanda yapılacak bir olası Referanduma hazır oldukları mesajını veren Yaman, “AK Parti kurumsallaşmış bir partidir. Dünyanın en büyük siyasi hareketidir. Bütün organlarıyla seçime hazır bir partidir. Dolayısıyla biz yarın seçim olacakmış gibi hazır bir teşkilatız.”dedi. Başkanlık sistemi ile ilgili endişelere yönelik de açıklama da bulunan Yaman, korkacak bir durumun olmadığını, parlamentonun yine olacağını belirterek, sadece iç içe olan Yasam ve Yürütme gücünün Başkanlık sistemiyle ayrılacağını belirtti. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.