Vekillere ‘kaytarmayın’ talimatı

26.11.2016 - 08:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vekillere ‘kaytarmayın’ talimatı

Başbakan Binali Yıldırım, milletvekillerine genelge göndererek programlarını Meclis çalışmalarına göre ayarlamalarını, siyasetin etkin ve verimli yürütülmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, milletvekillerini Meclis çalışmaları konusunda uyardı. Siyasi çalışmaların “kaliteli ve etkin” olmasının verimli çalışmaya bağlı olduğunu hatırlatan Yıldırım, vekillerden çalışmalarını Meclis programına göre ayarlamalarını istedi. Başbakan Yıldırım, AK Partili Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkan Vekilleri ve milletvekillerine gönderdiği genelgede, hassasiyetini şu cümlelerle iletti: YETER SAYISI BULUNAMIYOR  Meclisi, iktidar partisinin grup üyeleri çalıştırır. Hal böyle iken, kimi zaman toplantı ya da karar yeter sayısı bulunmadığından Meclis çalışmalarının sonlandırıldığına şahit olunmaktadır. Böylesi durumlar, bir yandan parlamento çalışmalarının verimliliğinin sorgulanmasına yol açmakta, öte yandan siyaset kurumuna olan güveni zedelemektedir. Milletvekillerimizle yapacakları toplantı ve görüşmelerini Meclis gündemini gözetmek suretiyle icra etmelerini önemle rica ederim.  İçtüzük değişikliği artık şart oldu  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, anamuhalefetin istismar zihniyetiyle hareket ettiğini söyledi. Elitaş, “Ana muhalefet partisi içtüzükte olmayan kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları bir içtüzük çerçevesinde bu işi yapıyor. Artık bu istismarların sonlanabilmesi için TBMM'nin daha verimli ve etkin bir şekilde çalışabilmesi için içtüzük değişikliği şart oldu, vazgeçilmez hale geldi" dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım, milletvekillerine genelge göndererek programlarını Meclis çalışmalarına göre ayarlamalarını, siyasetin etkin ve verimli yürütülmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, milletvekillerini Meclis çalışmaları konusunda uyardı. Siyasi çalışmaların “kaliteli ve etkin” olmasının verimli çalışmaya bağlı olduğunu hatırlatan Yıldırım, vekillerden çalışmalarını Meclis programına göre ayarlamalarını istedi. Başbakan Yıldırım, AK Partili Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkan Vekilleri ve milletvekillerine gönderdiği genelgede, hassasiyetini şu cümlelerle iletti:

YETER SAYISI BULUNAMIYOR 

Meclisi, iktidar partisinin grup üyeleri çalıştırır. Hal böyle iken, kimi zaman toplantı ya da karar yeter sayısı bulunmadığından Meclis çalışmalarının sonlandırıldığına şahit olunmaktadır. Böylesi durumlar, bir yandan parlamento çalışmalarının verimliliğinin sorgulanmasına yol açmakta, öte yandan siyaset kurumuna olan güveni zedelemektedir. Milletvekillerimizle yapacakları toplantı ve görüşmelerini Meclis gündemini gözetmek suretiyle icra etmelerini önemle rica ederim. 

İçtüzük değişikliği artık şart oldu 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, anamuhalefetin istismar zihniyetiyle hareket ettiğini söyledi. Elitaş, “Ana muhalefet partisi içtüzükte olmayan kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları bir içtüzük çerçevesinde bu işi yapıyor. Artık bu istismarların sonlanabilmesi için TBMM'nin daha verimli ve etkin bir şekilde çalışabilmesi için içtüzük değişikliği şart oldu, vazgeçilmez hale geldi" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.