19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

VELİDEN DARICALI ÖĞRETMENE ŞİDDET

Darıca 01.04.2016 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

VELİDEN DARICALI ÖĞRETMENE ŞİDDET

Darıca’da Sarkuysan İlköğretim Okulu’nda görevli bayan müdür yardımcısı,  bir veli tarafından okul içinde darp edildi. Edinilen bilgilere göre; Darıca Kazım Karabekir Mahallesi'nde  bulunan Sarkuysan İlköğretim Okulu’na gelen bir öğrencinin anne ile babası isteklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle görevli müdür yardımcısı Fatıma Karaca’ya fiziki darp uyguladı. KURS KAYDININ SÜRESİ DOLDU DEDİ DİYE İddialara göre; okulun başlatmış olduğu teak-wando kursuna çocuklarının  kaydını yaptırmak isteyen velinin talebi; sürenin dolması nedeniyle müdür yardımcısı Fatıma Karaca tarafından red edildi. Buna sinirlenen karı koca veli, müdür yardımcısı Fatıma Karaca'yla tartışmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan veli, müdür yardımcısı Fatıma Karaca'nın saçını öğrencilerinin gözleri önünde yolmaya başladı. İlkokul içinde çığlıkların yükselmesi üzerine diğer öğretmenler kavganın meydana geldiği yere gelerek kavgayı ayırdılar. SAÇLARINI YOLDULAR Olayın görgü tanıkları saldırı sonrasında görevli öğretmenin saçlarının koparıldığını ileri sürdüler. Dayakçı veliler diğer öğretmenlerin müdahalesi sonucunda okuldan ayrıldı. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis görevi başındaki öğretmene yapılan darp olayı hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan dün sabah saatlerinde Darıca Sarkuysan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde öğretmenler bir araya gelerek saldırıyı kınadılar. Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık'ın yaptığı basın açıklamasına Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Eğitim Sen Gebze Başkanı Güngör İrdem ile farklı sendikala mensup öğretmenler de katılarak saldırıyı kınadı. EĞİTİM BİR SEN’DEN KINAMA Öğretmenler adına bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık "Darıca Sarkuysan İlköğretim Okulu'nda görevli müdür yardımcısı arkadaşıma yapılan  saldırıyı nefretle kınıyorum. Hayatını çocukların sosyal gelişmesi, akademik başarısı için emek harcayan öğretmenlerime karşı kusur etmemesi gerekirken her kafası estiğinde hesap sormaya gelen ve şiddeti bir araç olarak kullananlar asıl kaybedenler sizsiniz. Geleceği inşa etmeye çalışan bu insanlara karşı sözlü hakarette bulunmak bile sizin haddinize değil. Eğitimcilerimiz üzerinden kirli ellerinizi çekiniz. Eğitim çalışanlarına yönelik itibar kaybına artık son verilsin. Artık öğretmenlerimize yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz." diye konuştu. Yaşlık, Milli Eğitim çalışanlarının artık bu tür olaylarla karşılaşmaması için ilgili kurum ve kuruluşların gerekli önlemi alması gerektiğini ifade ederken, konunun takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.  Öte yandan kapı önünde öğrencilerini getiren bazı veliler ise saldırıya tepki gösterdiler. Konuyla alakalı konuşan bazı veliler, "öğretmenimize yapılan saldırıyı kınıyoruz" şeklinde konuştu. KAYNAK: BÖLGE HABER GAZETESİ

Darıca’da Sarkuysan İlköğretim Okulu’nda görevli bayan müdür yardımcısı,  bir veli tarafından okul içinde darp edildi.

Edinilen bilgilere göre; Darıca Kazım Karabekir Mahallesi'nde  bulunan Sarkuysan İlköğretim Okulu’na gelen bir öğrencinin anne ile babası isteklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle görevli müdür yardımcısı Fatıma Karaca’ya fiziki darp uyguladı.

KURS KAYDININ SÜRESİ DOLDU DEDİ DİYE

İddialara göre; okulun başlatmış olduğu teak-wando kursuna çocuklarının  kaydını yaptırmak isteyen velinin talebi; sürenin dolması nedeniyle müdür yardımcısı Fatıma Karaca tarafından red edildi. Buna sinirlenen karı koca veli, müdür yardımcısı Fatıma Karaca'yla tartışmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan veli, müdür yardımcısı Fatıma Karaca'nın saçını öğrencilerinin gözleri önünde yolmaya başladı. İlkokul içinde çığlıkların yükselmesi üzerine diğer öğretmenler kavganın meydana geldiği yere gelerek kavgayı ayırdılar.

SAÇLARINI YOLDULAR

Olayın görgü tanıkları saldırı sonrasında görevli öğretmenin saçlarının koparıldığını ileri sürdüler. Dayakçı veliler diğer öğretmenlerin müdahalesi sonucunda okuldan ayrıldı. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis görevi başındaki öğretmene yapılan darp olayı hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan dün sabah saatlerinde Darıca Sarkuysan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde öğretmenler bir araya gelerek saldırıyı kınadılar. Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık'ın yaptığı basın açıklamasına Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Eğitim Sen Gebze Başkanı Güngör İrdem ile farklı sendikala mensup öğretmenler de katılarak saldırıyı kınadı.

EĞİTİM BİR SEN’DEN KINAMA

Öğretmenler adına bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık "Darıca Sarkuysan İlköğretim Okulu'nda görevli müdür yardımcısı arkadaşıma yapılan  saldırıyı nefretle kınıyorum. Hayatını çocukların sosyal gelişmesi, akademik başarısı için emek harcayan öğretmenlerime karşı kusur etmemesi gerekirken her kafası estiğinde hesap sormaya gelen ve şiddeti bir araç olarak kullananlar asıl kaybedenler sizsiniz. Geleceği inşa etmeye çalışan bu insanlara karşı sözlü hakarette bulunmak bile sizin haddinize değil. Eğitimcilerimiz üzerinden kirli ellerinizi çekiniz. Eğitim çalışanlarına yönelik itibar kaybına artık son verilsin. Artık öğretmenlerimize yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz." diye konuştu. Yaşlık, Milli Eğitim çalışanlarının artık bu tür olaylarla karşılaşmaması için ilgili kurum ve kuruluşların gerekli önlemi alması gerektiğini ifade ederken, konunun takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.  Öte yandan kapı önünde öğrencilerini getiren bazı veliler ise saldırıya tepki gösterdiler. Konuyla alakalı konuşan bazı veliler, "öğretmenimize yapılan saldırıyı kınıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: BÖLGE HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.