VELİLERİN DİKKATİNE

Gebze 07.08.2015 - 09:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

VELİLERİN DİKKATİNE

Bu sene eğitim açısından çok değişkenli bir sene oldu. Sürekli değişen eğitim sistemimize her yıl farklı bir uygulamaya ayak uydurmaya çalışan velilerimiz kafa karışıklığı yaşıyor. Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda velilerimizin kafasındaki birkaç soru işaretini gidermeye çalıştık.

Yetkililerden aldığımız kesin bilgiler ışığında, Dershanelerin dönüşümü konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu konuda gerçekleşen Anayasa Mahkemesi kararı kafaları karıştırmasın. Araştırmalarımıza göre Gebze’de bulunan 17 dershaneden 16’sı dönüşüm için başvurdu, 1 tanesi kapattı. Başvuran 16 dershaneden 10’u yeni eğitim öğretim yılında özel okul kapsamında kabul edilirken, 6’sı daha önceden hakkında açılan soruşturmaların sonlanmasını bekliyor. Son zamanlarda devlet okullarında uygulanmaya başlayan ders çıkışı ve hafta sonu kurs eğitimi açılacak olan Temel Liselerde yani Özel Okullarda  devam edecek.  Bu konuda zaten Bakanlık bütçesinden karşılanan öğretmen maaşları yine aynı şekilde Temel Liseler içinde geçerli olacak. Bugün veliler değişen sistemlerin ardından dershanenin devamı gibi düşünseler de zamanla kurumlar statüsüne girdiğini görecekler. Temel Liseler kayıtlı öğrencisi dışında kimseyi alamayacaklar. Gebze’de yaptığımız araştırma neticesinde 900 binin üzerinde kitap dağıtımı olacak. bu dağıtımı yapılacak olan kitapların yarısından fazlası şuan hali hazırda bekliyor. Dağıtım ihale ile verilecek şirket tarafından yapılacakken, öğrenciler bu yıl kitaplarını sınıflarında, sıralarının üzerinde teslim alacaklar. Bu konuda ne velilere ne de öğrencilere zorluk çıkarılacak böylece. Son olarak Gebze’de bu sene iki okul açılacak. Bunlardan biri Gazi İlkokulu bir diğeri ise Sosyal Bilimler Lisesi. Bu iki okulun bahçe düzenlemesi yapılıyor şuanda. Kısa süre içerisinde o düzenleme de bitecek ve bu yıl eğitime açılacak. Eğitim kursları gerek devlet okullarında gerekse Temel Liselerde verilmeye devam edecek. 
Bu sene eğitim açısından çok değişkenli bir sene oldu. Sürekli değişen eğitim sistemimize her yıl farklı bir uygulamaya ayak uydurmaya çalışan velilerimiz kafa karışıklığı yaşıyor. Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda velilerimizin kafasındaki birkaç soru işaretini gidermeye çalıştık.

Yetkililerden aldığımız kesin bilgiler ışığında, Dershanelerin dönüşümü konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu konuda gerçekleşen Anayasa Mahkemesi kararı kafaları karıştırmasın. Araştırmalarımıza göre Gebze’de bulunan 17 dershaneden 16’sı dönüşüm için başvurdu, 1 tanesi kapattı. Başvuran 16 dershaneden 10’u yeni eğitim öğretim yılında özel okul kapsamında kabul edilirken, 6’sı daha önceden hakkında açılan soruşturmaların sonlanmasını bekliyor.

Son zamanlarda devlet okullarında uygulanmaya başlayan ders çıkışı ve hafta sonu kurs eğitimi açılacak olan Temel Liselerde yani Özel Okullarda  devam edecek.  Bu konuda zaten Bakanlık bütçesinden karşılanan öğretmen maaşları yine aynı şekilde Temel Liseler içinde geçerli olacak.

Bugün veliler değişen sistemlerin ardından dershanenin devamı gibi düşünseler de zamanla kurumlar statüsüne girdiğini görecekler. Temel Liseler kayıtlı öğrencisi dışında kimseyi alamayacaklar.

Gebze’de yaptığımız araştırma neticesinde 900 binin üzerinde kitap dağıtımı olacak. bu dağıtımı yapılacak olan kitapların yarısından fazlası şuan hali hazırda bekliyor. Dağıtım ihale ile verilecek şirket tarafından yapılacakken, öğrenciler bu yıl kitaplarını sınıflarında, sıralarının üzerinde teslim alacaklar. Bu konuda ne velilere ne de öğrencilere zorluk çıkarılacak böylece.

Son olarak Gebze’de bu sene iki okul açılacak. Bunlardan biri Gazi İlkokulu bir diğeri ise Sosyal Bilimler Lisesi. Bu iki okulun bahçe düzenlemesi yapılıyor şuanda. Kısa süre içerisinde o düzenleme de bitecek ve bu yıl eğitime açılacak.

Eğitim kursları gerek devlet okullarında gerekse Temel Liselerde verilmeye devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.