Vergi tatile çıkıyor

18.11.2016 - 15:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vergi tatile çıkıyor

Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor

Dünyanın dört bir yanından şirketler ve zenginler, paralarını verginin olmadığı küçük ada devletlerine ya da İsviçre gibi bu konuda gizlilik yasaları olan ülkelere taşıyor. Bu ülkelerin ve adaların genellikle tatil için kullanılan ücra topraklar olması ve çoğunun doğru dürüst şirket bile barındırmaması dikkat çekiyor. Son dönemde uluslararası anlaşmalarla artık bilgi paylaşımları bu konudaki gizliliği de yok etmeye başladı. Bu bölgelerden bazıları şöyle: Mauritius Cumhuriyeti: Afrika kıtasının doğusundaki bu ülkede vergi alınıyor. Ancak şirketlere önemli vergi teşvikleriyle bu para geri veriliyor. Lüksemburg: 3.5 trilyon dolarlık yatırım fonunun 1 trilyonluk bölümünün kayıt dışı olduğu belirtiliyor. Jersey Adası: İngiltere ile Fransa arasındaki bu küçük adanın her metrekaresine 5 milyar dolarlık servet düşüyor. Cayman Adaları: Çok az insanın yaşadığı Küba'nın güneyindeki Cayman adalarının dünyadaki servetin yüzde 5'inden fazlasını barındırdığı ifade ediliyor. Bermuda: ABD'nin doğusundaki bu ada, dev şirketlerin gözdesi. Google'ın, bu adada nakit rezervinin bir bölümünü tuttuğu belirtiliyor.
Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor

Dünyanın dört bir yanından şirketler ve , paralarını nin olmadığı küçük ada devletlerine ya da İsviçre gibi bu konuda gizlilik yasaları olan ülkelere taşıyor. Bu ülkelerin ve adaların genellikle tatil için kullanılan ücra topraklar olması ve çoğunun doğru dürüst şirket bile barındırmaması dikkat çekiyor. Son dönemde uluslararası anlaşmalarla artık bilgi paylaşımları bu konudaki gizliliği de yok etmeye başladı. Bu bölgelerden bazıları şöyle:

Mauritius Cumhuriyeti:
Afrika kıtasının doğusundaki bu ülkede vergi alınıyor. Ancak şirketlere önemli vergi teşvikleriyle bu para geri veriliyor.

Lüksemburg:
3.5 trilyon dolarlık yatırım fonunun 1 trilyonluk bölümünün kayıt dışı olduğu belirtiliyor.

Jersey Adası: İngiltere ile Fransa arasındaki bu küçük adanın her metrekaresine 5 milyar dolarlık servet düşüyor.

Cayman Adaları:
Çok az insanın yaşadığı Küba'nın güneyindeki Cayman adalarının dünyadaki servetin yüzde 5'inden fazlasını barındırdığı ifade ediliyor.

Bermuda:
ABD'nin doğusundaki bu ada, dev şirketlerin gözdesi. Google'ın, bu adada nakit rezervinin bir bölümünü tuttuğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.