19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Virüs şaka yapmıyor, öldürüyor

Gebze 24.03.2020 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Virüs şaka yapmıyor, öldürüyor

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen haber bültenleri sahillerde dolaşan, toplu halde banklarda oturan ve yasaklara karşın söz dinlemeyen vatandaş haberinden geçilmiyor. Asker uğurlamaları yasak, yasağı delerek kalabalık şekilde asker uğurluyor, toplu halde düğün halayı çekiyoruz.  Dünyada ve ülkemizde ölüm vakaları artıyor, corona tüm dünyayı etkiliyor, bazıları da işi şakaya vuruyor. Uyarı ve telkin dinlemiyoruz, “mecbur kalmadıkça”, “zorunda olmadıkça” gibi laflar insanımızın hiç umurunda değil. ** “Bana bir şey olmaz”, “zaten öleceğiz”, “ben güçlüyüm” gibi bilimsellikten uzak boş sözlerle kendisini avutan ciddi bir kitle var. Kendi sağlıklarını düşünmedikleri gibi toplum sağlını da umursamıyorlar. Tüm uyarıları reddetmek, yasakları delmek, elbette kanunen suç teşkil ediyor. Corona virüsünün yanı sıra cehaletle de boğuşuyoruz. Ne kendisini ne de toplumu düşünmeyenlere sağlık bakanı ya da yetkililerin yapacağı çok fazla şey yok. Biz kurallara uymazsak, kimse bizim için bir şey yapamaz.   ** Evde oturmaktan daraldıklarını söyleyenler, evde karısıyla kavga ettikleri için kendisini dışarı atanlar, yasaklara karşın halay çekenler oldukça yetkililerin de işi zor. Onca sağlık çalışanı, onca yetkili yoğun tempoda gece gündüz demeden çalışırken birileri evde oturamamaktan yana şikâyetçi. Yasak olmadan, tavsiye ve söz dinleyen bir ülke olmadığımız besbelli. Her geçen gün ölü sayısının arttığı, zengin ya da fakir dinlemeyen corona virüs salgını pek çoğumuzun ne yazık ki gündeminde bile değil.    ** Sağlık çalışanlarının mücadelesini görmezden gelenler, sağlık bakanının günlerce uyumadan verdiği emeği hiçe sayanlar, yetkililerin evlerine gitmeleri adına sokakta peşlerinden koştukları duyarsız vatandaşlar varken corona salgınından nasıl kurtulacağız hiçbir fikrim yok. Tüm olan bitene karşın, bir kez daha herkesi çok geç olmadan uyarıları dinlemeye, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaya, sabırlı davranmaya ve yetkililerin sözlerini önemsemeye davet ettiğimi söylemek istiyorum. ** En kısa sürede normal hayata dönmek adına evlerdeyiz. Salgın artmasın diye mecbur olmadıkça sokağa çıkmıyoruz. Devletimiz, 65 yaş ve üstü herkes için tüm imkânları seferber ediyor. Devlet büyüklerimizin işlerini kolaylaştıralım. Salgını hem kendimizden hem de sevdiklerimizden uzak tutalım. Binlerce insan salgından etkilenmişken “bana bir şey olmaz” mantığının yanılgı olduğunun farkına varalım. Uyarıları dikkate almadıkça, yasakların toplum sağlığı adına artabileceğini bilelim.

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen haber bültenleri sahillerde dolaşan, toplu halde banklarda oturan ve yasaklara karşın söz dinlemeyen vatandaş haberinden geçilmiyor. Asker uğurlamaları yasak, yasağı delerek kalabalık şekilde asker uğurluyor, toplu halde düğün halayı çekiyoruz.  Dünyada ve ülkemizde ölüm vakaları artıyor, corona tüm dünyayı etkiliyor, bazıları da işi şakaya vuruyor. Uyarı ve telkin dinlemiyoruz, “mecbur kalmadıkça”, “zorunda olmadıkça” gibi laflar insanımızın hiç umurunda değil.

**

“Bana bir şey olmaz”, “zaten öleceğiz”, “ben güçlüyüm” gibi bilimsellikten uzak boş sözlerle kendisini avutan ciddi bir kitle var. Kendi sağlıklarını düşünmedikleri gibi toplum sağlını da umursamıyorlar. Tüm uyarıları reddetmek, yasakları delmek, elbette kanunen suç teşkil ediyor. Corona virüsünün yanı sıra cehaletle de boğuşuyoruz. Ne kendisini ne de toplumu düşünmeyenlere sağlık bakanı ya da yetkililerin yapacağı çok fazla şey yok. Biz kurallara uymazsak, kimse bizim için bir şey yapamaz.  

**

Evde oturmaktan daraldıklarını söyleyenler, evde karısıyla kavga ettikleri için kendisini dışarı atanlar, yasaklara karşın halay çekenler oldukça yetkililerin de işi zor. Onca sağlık çalışanı, onca yetkili yoğun tempoda gece gündüz demeden çalışırken birileri evde oturamamaktan yana şikâyetçi. Yasak olmadan, tavsiye ve söz dinleyen bir ülke olmadığımız besbelli. Her geçen gün ölü sayısının arttığı, zengin ya da fakir dinlemeyen corona virüs salgını pek çoğumuzun ne yazık ki gündeminde bile değil.   

**

Sağlık çalışanlarının mücadelesini görmezden gelenler, sağlık bakanının günlerce uyumadan verdiği emeği hiçe sayanlar, yetkililerin evlerine gitmeleri adına sokakta peşlerinden koştukları duyarsız vatandaşlar varken corona salgınından nasıl kurtulacağız hiçbir fikrim yok. Tüm olan bitene karşın, bir kez daha herkesi çok geç olmadan uyarıları dinlemeye, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaya, sabırlı davranmaya ve yetkililerin sözlerini önemsemeye davet ettiğimi söylemek istiyorum.

**

En kısa sürede normal hayata dönmek adına evlerdeyiz. Salgın artmasın diye mecbur olmadıkça sokağa çıkmıyoruz. Devletimiz, 65 yaş ve üstü herkes için tüm imkânları seferber ediyor. Devlet büyüklerimizin işlerini kolaylaştıralım. Salgını hem kendimizden hem de sevdiklerimizden uzak tutalım. Binlerce insan salgından etkilenmişken “bana bir şey olmaz” mantığının yanılgı olduğunun farkına varalım. Uyarıları dikkate almadıkça, yasakların toplum sağlığı adına artabileceğini bilelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.