WhatsApp'ta paralı dönem başlıyor!

05.04.2017 - 17:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

WhatsApp'ta paralı dönem başlıyor!

WhatsApp uygulaması için dikkat çekici bir özelliğin geleceği ortaya çıktı. Facebook Messenger üzerinden para transferi özelliğini geliştiren Facebook, bu özelliği şimdi de WhatsApp`a uyarlayacak. Yani yakında Whatsapp üzerinden artık istediğiniz arkadaşınıza para gönderebileceksiniz!   Sistem oldukça basit çalışıyor ve kullanıcılar arasında para transferi yapılmasını sağlıyor. Messenger`da bir arkadaşınızla konuştuğunuz esnada "$" ikonuna basmanız ve sonrasında "Pay" butonuna basarak seçeceğiniz banka kartınızla para gönderimi yapabilmeniz mümkün oluyor. Yani tek tuşla hesabınızdan para çekilecek ve diğer hesaba transfer yapabileceksiniz.   Ancak para transferi bir yana, Whatsapp kullanıcılarının canını fazlasıyla sıkacak bir tehlike de var. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp ile bir diğer önemli mesajlaşma uygulaması olan Telegram`da çok büyük bir açık keşfedildi. Açık, hesapların büyük tehlike altında olduğunu gözler önüne serdi.   İsrailli güvenlik şirketi Check Point, oldukça basit bir şekilde bu güvenlik korumasını aşarak hesaplara ulaştı. Saldırganlar içerisinde kodlar bulunan görsel görünümlü bir dosyayı karşı tarafa gönderiyor. Karşıdaki kişi ise fotoğraf indirdiğini düşünürken aslında kullanıcı zararlı yazıcılar sayesinde hesabını karşıdaki kişinin eline vermiş oluyor.

uygulaması için dikkat çekici bir özelliğin geleceği ortaya çıktı. Facebook Messenger üzerinden para transferi özelliğini geliştiren Facebook, bu özelliği şimdi de WhatsApp`a uyarlayacak. Yani yakında Whatsapp üzerinden artık istediğiniz arkadaşınıza para gönderebileceksiniz!

 

Sistem oldukça basit çalışıyor ve kullanıcılar arasında para transferi yapılmasını sağlıyor. Messenger`da bir arkadaşınızla konuştuğunuz esnada "$" ikonuna basmanız ve sonrasında "Pay" butonuna basarak seçeceğiniz banka kartınızla para gönderimi yapabilmeniz mümkün oluyor. Yani tek tuşla hesabınızdan para çekilecek ve diğer hesaba transfer yapabileceksiniz.

 

Ancak para transferi bir yana, Whatsapp kullanıcılarının canını fazlasıyla sıkacak bir tehlike de var.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp ile bir diğer önemli mesajlaşma uygulaması olan Telegram`da çok büyük bir açık keşfedildi. Açık, hesapların büyük tehlike altında olduğunu gözler önüne serdi.

 

İsrailli güvenlik şirketi Check Point, oldukça basit bir şekilde bu güvenlik korumasını aşarak hesaplara ulaştı. Saldırganlar içerisinde kodlar bulunan görsel görünümlü bir dosyayı karşı tarafa gönderiyor. Karşıdaki kişi ise fotoğraf indirdiğini düşünürken aslında kullanıcı zararlı yazıcılar sayesinde hesabını karşıdaki kişinin eline vermiş oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.