Wikipedia, "Türkiye'yi Özledik" Kampanyası Başlattı

07.03.2018 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Wikipedia, "Türkiye'yi Özledik" Kampanyası Başlattı

Ülkemizde 10 ay önce erişime engellenen dijital ansiklopedi Wikipedia, "Türkiye'yi özledik" isimli bir kampanya başlattı.

Dünyanın en büyük ve sürekli güncellenen ansiklopedisi Wikipedia (Türkçesi Vikipedi), 10 ay önce Türkiye'de erişime engellenmişti. Bugün Facebook sayfasından "We Miss Turkey" (Türkiye'yi Özledik) isimli bir kampanya başlatan Wikipedia Vakfı, bir hafta boyunca Türkiye'ye dair içerikler paylaşacaklarını duyurdu. FACEBOOK'TAN KAMPANYA BAŞLATILDI Kullanıcılarının Türkiye'ye dair sorularını yanıtlayacağını duyuran Vikipedi, ayrıca destekçilerinden Facebook profil fotoğraflarına "We Miss Turkey" yazılı çerçeveleri eklemelerini istedi. Kullanıcılar bir hafta boyunca #WeMissTurkey etiketini kullanarak Vikipedi'ye Türk kültürüne ve güncel olaylara dair sorular sorabilecek. Vikipedi'nin bu hamlesinin ardından engellenmesine sebep olan içerikleri güncelleyebileceği ve erişim engelinin kaldırılması için yeni girişimlerde bulunabileceği tahmin ediliyor. Ancak Vikipedi'den bu iddiayla ilgili bir açıklama yapılmadı.
Ülkemizde 10 ay önce erişime engellenen dijital ansiklopedi Wikipedia, "Türkiye'yi özledik" isimli bir kampanya başlattı.

Dünyanın en büyük ve sürekli güncellenen ansiklopedisi Wikipedia (Türkçesi Vikipedi), 10 ay önce Türkiye'de erişime engellenmişti. Bugün Facebook sayfasından "We Miss Turkey" (Türkiye'yi Özledik) isimli bir kampanya başlatan Wikipedia Vakfı, bir hafta boyunca Türkiye'ye dair içerikler paylaşacaklarını duyurdu.

FACEBOOK'TAN KAMPANYA BAŞLATILDI

Kullanıcılarının Türkiye'ye dair sorularını yanıtlayacağını duyuran Vikipedi, ayrıca destekçilerinden Facebook profil fotoğraflarına "We Miss Turkey" yazılı çerçeveleri eklemelerini istedi. Kullanıcılar bir hafta boyunca #WeMissTurkey etiketini kullanarak Vikipedi'ye Türk kültürüne ve güncel olaylara dair sorular sorabilecek. Vikipedi'nin bu hamlesinin ardından engellenmesine sebep olan içerikleri güncelleyebileceği ve erişim engelinin kaldırılması için yeni girişimlerde bulunabileceği tahmin ediliyor. Ancak Vikipedi'den bu iddiayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.