19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

YILMAZ, “SEÇİM ZAMANI OY İSTEMEYİ BİLİYORLAR”

Kocaeli 16.10.2016 - 12:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

YILMAZ, “SEÇİM ZAMANI OY İSTEMEYİ BİLİYORLAR”

AK PARTİ KOCAELİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SERPİL YILMAZ’DAN “POLİS, BAŞÖRTÜLÜ OLAMAZ” DİYEN CHP ESKİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HURŞİT GÜNEŞ’E SERT YANIT

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, bugün partisinin il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP eski Milletvekili Hurşit Güneş’in “Polis, başörtülü olamaz” söylemine yanıt veren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, “Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi. GÜNEŞ’E CEVAP VERDİLER Serpil Yılmaz ve il kadın kolları yönetimi basın açıklamasında CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş’in yaptığı “Polis neden başörtü takıyor? Başörtülü polisin olması demek Müslüman olmayan vatandaşların, polisin kendisine karşı ön yargılı olduğunu düşünmesi demektir. Üniforma vatandaşın, vatandaşa eşit muamele gösterdiğinin belirtisidir. Hakim, savcı, polis başörtülü olamaz” açıklamasına cevap verdi. ÇARŞAFLI KARDEŞLERİMİZE ROZET TAKTILAR 21’inci yüzyılda bu tür gündemlerle basın mensupları karşısına çıkmaktan dolayı üzüntü yaşadığını belirten Başkan Yılmaz, “CHP yine kendinden bekleneni yapmış. ‘Polis başörtülü olamaz’ diyerek bir kalıp belirlemiş ve buna uyulmasını istemektedir. Seçim meydanlarında çarşaflı kardeşlerimize rozet takarak propaganda yapan bir partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi? Ya da her fırsatta özgürlük savunuculuğu yapan, her fırsatta kadın hakları savunuculuğu yapan bir siyasi partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi?” ifadelerini kullandı. BAŞÖRTÜSÜ BİR EMİRDİR Güneş’in açıklamalarının bir cehalet göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Aslında profesör olan bu kişi bir milletvekili. Kendisine hatırlatmak istiyoruz. Başörtüsü bir engel değildir. Başörtüsü bir inançtır, bir emirdir. O kişi isterse neden başörtüsü taktığımızı saatlerce anlatabiliriz. 15 Temmuz’da başörtülüsü, baş açığı, çarşaflısı, mini eteklisi yan yana tek bir amaç uğruna vatan için nöbet tuttuk. Vatan için canımızı vermeye engel olmadığı gibi vatan için adalet sağlamaya da engel olmaz” diye konuştu. TUTARLI BİR GÖRÜŞ BELİRLEYİN CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı “Uzun süre başörtünüzle erkekler uğraştı. Size ne ya, kılık kıyafetiniz siyasete konu olamaz” sözünü hatırlatan Yılmaz, “Ekim ayına geldiğimizde ‘Polis başörtülü olamaz’ diyen bir CHP ile karşı karşıyayız. Bu konuda tutarlı olacağınız bir görüş belirleyin. Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, işine geldiğinde özgürlük propagandası yapan bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.
AK PARTİ KOCAELİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SERPİL YILMAZ’DAN “POLİS, BAŞÖRTÜLÜ OLAMAZ” DİYEN CHP ESKİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HURŞİT GÜNEŞ’E SERT YANIT

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, bugün partisinin il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP eski Milletvekili Hurşit Güneş’in “Polis, başörtülü olamaz” söylemine yanıt veren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, “Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

GÜNEŞ’E CEVAP VERDİLER

Serpil Yılmaz ve il kadın kolları yönetimi basın açıklamasında CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş’in yaptığı “Polis neden başörtü takıyor? Başörtülü polisin olması demek Müslüman olmayan vatandaşların, polisin kendisine karşı ön yargılı olduğunu düşünmesi demektir. Üniforma vatandaşın, vatandaşa eşit muamele gösterdiğinin belirtisidir. Hakim, savcı, polis başörtülü olamaz” açıklamasına cevap verdi.

ÇARŞAFLI KARDEŞLERİMİZE ROZET TAKTILAR

21’inci yüzyılda bu tür gündemlerle basın mensupları karşısına çıkmaktan dolayı üzüntü yaşadığını belirten Başkan Yılmaz, “CHP yine kendinden bekleneni yapmış. ‘Polis başörtülü olamaz’ diyerek bir kalıp belirlemiş ve buna uyulmasını istemektedir. Seçim meydanlarında çarşaflı kardeşlerimize rozet takarak propaganda yapan bir partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi? Ya da her fırsatta özgürlük savunuculuğu yapan, her fırsatta kadın hakları savunuculuğu yapan bir siyasi partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi?” ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ BİR EMİRDİR

Güneş’in açıklamalarının bir cehalet göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Aslında profesör olan bu kişi bir milletvekili. Kendisine hatırlatmak istiyoruz. Başörtüsü bir engel değildir. Başörtüsü bir inançtır, bir emirdir. O kişi isterse neden başörtüsü taktığımızı saatlerce anlatabiliriz. 15 Temmuz’da başörtülüsü, baş açığı, çarşaflısı, mini eteklisi yan yana tek bir amaç uğruna vatan için nöbet tuttuk. Vatan için canımızı vermeye engel olmadığı gibi vatan için adalet sağlamaya da engel olmaz” diye konuştu.

TUTARLI BİR GÖRÜŞ BELİRLEYİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı “Uzun süre başörtünüzle erkekler uğraştı. Size ne ya, kılık kıyafetiniz siyasete konu olamaz” sözünü hatırlatan Yılmaz, “Ekim ayına geldiğimizde ‘Polis başörtülü olamaz’ diyen bir CHP ile karşı karşıyayız. Bu konuda tutarlı olacağınız bir görüş belirleyin. Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, işine geldiğinde özgürlük propagandası yapan bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.