“Yağmalanan Türk sanayisinin geleceğidir”

Siyaset 19.06.2019 - 17:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Yağmalanan Türk sanayisinin geleceğidir”

CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan Uzel Ailesi’ne ait traktör fabrikasının yağmalanması ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Tarhan yaptığı yazılı açıklamada, “Hazırlanan bilirkişi raporunda 832 milyon TL değer biçilen fabrika bugün ne yazık ki hurdacıların yağmasına terk edilmiş durumda. Sanayi ve sanayiciye destek verin derken bir gün bunların yaşanabileceği ön görerek uyarılarımız yapmıştık. Ne yazık ki özellikle Anadolu’da yatırım olarak yapılmış ancak daha sonra atıl kalmış birçok örnek görüyoruz. GÖZ GÖRE GÖRE TALANA İZİN VERİLDİ Bölgede yaşayanlar günde 20 kere polis baskını olduğunu dile getiriyor. Geceleri tır ve kamyonları içeri sokup torna tezgâhlarından tutun da traktörlere kadar her şeyi çaldıklarını söylüyor. Fabrikadaki milyonlarca liralık üretim bantlarının, makine tezgâhlarının, bilgisayar sistemlerinin, torna cihazlarının ve traktörlerin her gün yağmalandığı ileri sürülüyor. Tek bir yetkili kişi de çıkıp duruma müdahale etmiyor. Yağmalanan sadece tek bir fabrika değil, Türk Sanayicisidir, Sanayi Yatırımlarının geleceğidir. FABRİKAYI KURTARMAK YERİNE BATIRDI Aile arasında çıkan bir anlaşmazlık sonu ülkemizin milli bir değeri ve markası olan fabrikada işler kötü gitmeye başlamıştı. Her ne kadar istemesek de bu tarz olaylar olabiliyor. Ancak daha sonra fabrikayı yönetmesi için atanan bilgi ve birikimden yoksun kayyumlar fabrikayı kurtarmak yerine batırdı. Cumhuriyetimizin bir değeri olan bugün aynı yatırımları yapsın diye yüzlerce teşvik sağlanan çok güzel bir fabrika yok oldu. Oysa düzgün yönetilebilseydi bugün o fabrika kamuya kazandırılmış olurdu Ülke olarak zor bir ekonomik dönemden geçmekteyiz. Bugünün ekonomik şartlarıyla aynı fabrikayı kurmak, o yatırımı yapmak imkansız. Bin bir emekle kurulmuş bir sanayi yatırımı hırsızların, hurdacıların eline bırakılıyor. Yasal süreç, anlaşmazlıklar, ekonomik nedenle Marka değeri taşıyan bir Fabrika yok oluyor. İçerisindeki demirinden bile para kazanalar varken birde fabrikanın çalıştığını üretmeye devam ettiğini düşünün. Yazık çok yazık…”dedi. **

CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan Uzel Ailesi’ne ait traktör fabrikasının yağmalanması ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Tarhan yaptığı yazılı açıklamada, “Hazırlanan bilirkişi raporunda 832 milyon TL değer biçilen fabrika bugün ne yazık ki hurdacıların yağmasına terk edilmiş durumda. Sanayi ve sanayiciye destek verin derken bir gün bunların yaşanabileceği ön görerek uyarılarımız yapmıştık. Ne yazık ki özellikle Anadolu’da yatırım olarak yapılmış ancak daha sonra atıl kalmış birçok örnek görüyoruz.

GÖZ GÖRE GÖRE TALANA İZİN VERİLDİ

Bölgede yaşayanlar günde 20 kere polis baskını olduğunu dile getiriyor. Geceleri tır ve kamyonları içeri sokup torna tezgâhlarından tutun da traktörlere kadar her şeyi çaldıklarını söylüyor. Fabrikadaki milyonlarca liralık üretim bantlarının, makine tezgâhlarının, bilgisayar sistemlerinin, torna cihazlarının ve traktörlerin her gün yağmalandığı ileri sürülüyor. Tek bir yetkili kişi de çıkıp duruma müdahale etmiyor. Yağmalanan sadece tek bir fabrika değil, Türk Sanayicisidir, Sanayi Yatırımlarının geleceğidir.

FABRİKAYI KURTARMAK YERİNE BATIRDI

Aile arasında çıkan bir anlaşmazlık sonu ülkemizin milli bir değeri ve markası olan fabrikada işler kötü gitmeye başlamıştı. Her ne kadar istemesek de bu tarz olaylar olabiliyor. Ancak daha sonra fabrikayı yönetmesi için atanan bilgi ve birikimden yoksun kayyumlar fabrikayı kurtarmak yerine batırdı. Cumhuriyetimizin bir değeri olan bugün aynı yatırımları yapsın diye yüzlerce teşvik sağlanan çok güzel bir fabrika yok oldu. Oysa düzgün yönetilebilseydi bugün o fabrika kamuya kazandırılmış olurdu Ülke olarak zor bir ekonomik dönemden geçmekteyiz. Bugünün ekonomik şartlarıyla aynı fabrikayı kurmak, o yatırımı yapmak imkansız. Bin bir emekle kurulmuş bir sanayi yatırımı hırsızların, hurdacıların eline bırakılıyor. Yasal süreç, anlaşmazlıklar, ekonomik nedenle Marka değeri taşıyan bir Fabrika yok oluyor. İçerisindeki demirinden bile para kazanalar varken birde fabrikanın çalıştığını üretmeye devam ettiğini düşünün. Yazık çok yazık…”dedi.

**

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.