19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yakınına bakana 960 TL.

16.01.2017 - 06:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yakınına bakana 960 TL.

Devlet, yaşlılar için 'evde bakım desteği' veriyor. Evde yaşlı hastasına bakanlara, her ay maaş ödemesi yapılıyor. Bu maaşın tutarı da yeni yılla birlikte arttı. Belli gelir ve rapor sahibi olan vatandaşlar için 2016 yılı için belirlenen rakam 932,59 lira iken, bu ücret yeni yılla birlikte 28 lira yükseldi. bu ay yükseldi Evinde bakıma ihtiyaç duyan yaşlısına bakanlara, bu yılın ilk yarısında aylık 960 lira ödenecek. Bu tutar Temmuz'da da artacak. Bu ödemeden yararlanmak için hastanın kendi kendine bakamayacak durumda olması gerekiyor. Tam teşekküllü bir hastanenin durumu tespit etmesi şartı bulunuyor. Ayrıca maaş için, evde yaşayanların gelirlerine de bakılıyor. Hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 2'sinden düşük olması (847,17 lira) şartı aranıyor. Koşulları taşıyanların kaymakamlıklar ve valiliklerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerine başvurması gerekiyor. 160 BİN KİŞİYE DESTEK Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaşlıları talepleri doğrultusunda ailelerinin yanında desteklemeyi çok önemsediklerini aktararak, şu bilgileri verdi: "Yaşlılarımız, mümkün olduğunca ailesiyle veya kendi evlerinde kalmayı tercih etmektedir. Bu nedenle toplumumuzu rahatlatacak evde bakım hizmetini destekleyen çalışmalarımıza hız verdik. 160 bin kişiye evde bakım desteği veriyoruz.".

Devlet, yaşlılar için 'evde bakım desteği' veriyor. Evde yaşlı hastasına bakanlara, her ay  ödemesi yapılıyor. Bu maaşın tutarı da yeni yılla birlikte arttı. Belli gelir ve rapor sahibi olan vatandaşlar için 2016 yılı için belirlenen rakam 932,59 lira iken, bu ücret yeni yılla birlikte 28 lira yükseldi. bu ay yükseldi Evinde bakıma ihtiyaç duyan yaşlısına bakanlara, bu yılın ilk yarısında aylık 960 lira ödenecek. Bu tutar Temmuz'da da artacak. Bu ödemeden yararlanmak için hastanın kendi kendine bakamayacak durumda olması gerekiyor. Tam teşekküllü bir hastanenin durumu tespit etmesi şartı bulunuyor. Ayrıca maaş için, evde yaşayanların gelirlerine de bakılıyor. Hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 2'sinden düşük olması (847,17 lira) şartı aranıyor. Koşulları taşıyanların kaymakamlıklar ve valiliklerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerine başvurması gerekiyor.

160 BİN KİŞİYE DESTEK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaşlıları talepleri doğrultusunda ailelerinin yanında desteklemeyi çok önemsediklerini aktararak, şu bilgileri verdi: "Yaşlılarımız, mümkün olduğunca ailesiyle veya kendi evlerinde kalmayı tercih etmektedir. Bu nedenle toplumumuzu rahatlatacak evde bakım hizmetini destekleyen çalışmalarımıza hız verdik. 160 bin kişiye evde bakım desteği veriyoruz.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.