Yanlışlıklar Düzelecek

10.02.2017 - 08:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yanlışlıklar Düzelecek

Üniversitedeki ihraçlarla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, listenin tekrar YÖK'e gönderileceğini ve yanlışların düzeltileceğini söyledi.

OHAL kararnamesiyle 330 akademisyenin üniversitelerden uzaklaştırılması  AK Parti'nin Grup Yönetim Kurulu toplantısında da önemli başlık oldu. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK'e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söyledi. KİM YAPTI BU LİSTEYİ? AK Parti Grup Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısının büyük bölümünü terör örgütleriyle hiçbir ilgisi olmayan akademisyenlerin üniversitelerden atılması oluşturdu.   Konu  AK Parti milletvekilleri tarafından gündeme getirildi. Toplantıda söz alan üyeler, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye akademisyenlerle ilgili listeyi kimin hazırladığını sordular. Listede adı geçen çok sayıda akademisyeni yakından tanıdıklarını, herhangi bir örgütle ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Bu isimlerin bazılarıyla  Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler. AK PARTİ'YE OPERASYON Üyeler, "Bu yapılan  AK Parti'ye tersinden operasyondur.  AK Parti'nin sosyolojisine aykırıdır. Geçmişte bize yapıldığını iddia ettiğimiz konuların aynısı şimdi başkalarına yapılıyor" dediler. Bazı üyeler, "Dün YÖK Başkanı'nı aradık, gerekçelerini sormak için telefonlarımıza bile çıkmadı" diye tepki gösterdiler.  AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısının büyük bölümünü bu tartışma aldı. Canikli, bunun üzerine listenin YÖK tarafından hazırlandığını, akademisyenlerle ilgili kararlar konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ve bunları düzeltme yoluna gittiklerini ifade etti. Canikli, son kararname ile gündeme gelen eleştirilerin de değerlendirileceğini ve listenin YÖK tarafından yeniden değerlendirilmesinin isteneceğini söyledi. (Kaynak:  Hürriyet) (İhraç edilenler arasında Marmara Üniversitesi'nde görevli Prof. İbrahim Kaboğlu ve Bilim Üniversitesi'nde 'efsane' diye anılan Prof. Öget Öktem Tanör de vardı.)
Üniversitedeki ihraçlarla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, listenin tekrar YÖK'e gönderileceğini ve yanlışların düzeltileceğini söyledi.

OHAL kararnamesiyle 330 akademisyenin üniversitelerden uzaklaştırılması  AK Parti'nin Grup Yönetim Kurulu toplantısında da önemli başlık oldu. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK'e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söyledi.

KİM YAPTI BU LİSTEYİ?

AK Parti Grup Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısının büyük bölümünü terör örgütleriyle hiçbir ilgisi olmayan akademisyenlerin üniversitelerden atılması oluşturdu.

 

Konu  AK Parti milletvekilleri tarafından gündeme getirildi. Toplantıda söz alan üyeler, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye akademisyenlerle ilgili listeyi kimin hazırladığını sordular. Listede adı geçen çok sayıda akademisyeni yakından tanıdıklarını, herhangi bir örgütle ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Bu isimlerin bazılarıyla  Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

AK PARTİ'YE OPERASYON

Üyeler, "Bu yapılan  AK Parti'ye tersinden operasyondur.  AK Parti'nin sosyolojisine aykırıdır. Geçmişte bize yapıldığını iddia ettiğimiz konuların aynısı şimdi başkalarına yapılıyor" dediler. Bazı üyeler, "Dün YÖK Başkanı'nı aradık, gerekçelerini sormak için telefonlarımıza bile çıkmadı" diye tepki gösterdiler.  AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısının büyük bölümünü bu tartışma aldı.

Canikli, bunun üzerine listenin YÖK tarafından hazırlandığını, akademisyenlerle ilgili kararlar konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ve bunları düzeltme yoluna gittiklerini ifade etti. Canikli, son kararname ile gündeme gelen eleştirilerin de değerlendirileceğini ve listenin YÖK tarafından yeniden değerlendirilmesinin isteneceğini söyledi. (Kaynak:  Hürriyet)

(İhraç edilenler arasında Marmara Üniversitesi'nde görevli Prof. İbrahim Kaboğlu ve Bilim Üniversitesi'nde 'efsane' diye anılan Prof. Öget Öktem Tanör de vardı.)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.