19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yarından itibaren normalleşiyoruz

Kocaeli 31.05.2020 - 12:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yarından itibaren normalleşiyoruz

Türkiye 1 Haziran'da yeni döneme geçiyor. Yeni normalde kısıtlamalar gevşetilmiş olsa bile koronavirüs hayatımızda olacak. Bu duruma karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Peki Türkiye'yi yeni normalde neler bekliyor? Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 15 ilde şehirlerarası seyahat kısıtlaması bu gece sona eriyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra seyahat etmek serbest olacak. Fakat 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek. 18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA VELİ İLE SEYAHAT İZNİ Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olanlar hariç) Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek. EĞLENCE SEKTÖRÜ YENİDEN AÇILIYOR Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar, spor merkezleri ve tesisleri 24.00'e kadar hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye 1 Haziran'da yeni döneme geçiyor. Yeni normalde kısıtlamalar gevşetilmiş olsa bile koronavirüs hayatımızda olacak. Bu duruma karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Peki Türkiye'yi yeni normalde neler bekliyor?
Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 15 ilde şehirlerarası seyahat kısıtlaması bu gece sona eriyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra seyahat etmek serbest olacak. Fakat 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek.


18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA VELİ İLE SEYAHAT İZNİ
Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olanlar hariç) Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.


EĞLENCE SEKTÖRÜ YENİDEN AÇILIYOR
Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar, spor merkezleri ve tesisleri 24.00'e kadar hizmet vermeye başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.