Yaşlısına bakana 933 lira maaş.

Ekonomi 12.12.2016 - 07:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yaşlısına bakana 933 lira maaş.

Hasta ve engelli yakını olanlara devlet belli şartlarda maaş bağlıyor. 2016 yılı için bir yakınına bakana 932,59 lira maaş veriliyor. maaş her yıl iki kez zam görüyor. Bakım parası memur maaş katsayılardaki değişime göre yükseltiliyor. Bunu almak için hastanın kendi kendine bakamayacak durumda olması ve engelliler için de en az yüzde 50 engelli raporu alınması gerekiyor. Rapor tam teşekküllü bir hastanedeki heyetten alınması gerekiyor. Parayı alabilmek için hastanın bulunduğu evde yaşayanların gelirlerine bakılıyor. Eve giren gelir yaşayanların sayısına bölünüyor ve bunun 784,97 liradan az olması gerekiyor. kişi başı gelir hesabı uygulanan net asgari ücrete göre hesaplanıyor. Asgari ücret arttığında bu miktar da artırılıyor. Gerekli şartları taşıyanların kaymakamlıklar ve valiliklerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerine başvurması gerekiyor. Evinde yaşlı hastasına ve engelli yakınına bakanlara devlet maaş veriyor. Belli gelir ve rapor sahibi olan vatandaşlar için 2016 yılı için belirlenen rakam ise 932,59 lira.

Hasta ve engelli yakını olanlara devlet belli şartlarda maaş bağlıyor. 2016 yılı için bir yakınına bakana 932,59 lira maaş veriliyor. maaş her yıl iki kez zam görüyor.

Bakım parası memur maaş katsayılardaki değişime göre yükseltiliyor. Bunu almak için hastanın kendi kendine bakamayacak durumda olması ve engelliler için de en az yüzde 50 engelli raporu alınması gerekiyor. Rapor tam teşekküllü bir hastanedeki heyetten alınması gerekiyor. Parayı alabilmek için hastanın bulunduğu evde yaşayanların gelirlerine bakılıyor. Eve giren gelir yaşayanların sayısına bölünüyor ve bunun 784,97 liradan az olması gerekiyor. kişi başı gelir hesabı uygulanan net asgari ücrete göre hesaplanıyor. Asgari ücret arttığında bu miktar da artırılıyor. Gerekli şartları taşıyanların kaymakamlıklar ve valiliklerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerine başvurması gerekiyor.

Evinde yaşlı hastasına ve engelli yakınına bakanlara devlet maaş veriyor. Belli gelir ve rapor sahibi olan vatandaşlar için 2016 yılı için belirlenen rakam ise 932,59 lira.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.