Yavru mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi

Darıca 18.04.2016 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yavru mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde Mirket ailesine iki yavru daha katıldı. Minik Mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi oldu.Kaynak: Yavru mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi

Kocaeli Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde yer alan Mirket ailesi genişledi. 12 üyesi bulunan Mirket ailesi geçtiğimiz hafta içinde doğan iki yavru Mirketle beraber 14 üyeye ulaştı. Daha yeni doğan ve hemen bulunduğu ortama alıştığı görülen yavrular, yuvanın içerisinde annelerinin yanından biran olsun ayrılmıyor. “YAVRU MİRKETLER SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAŞIYOR” Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat bahçemizde hayvan nüfusu tür sayısı ile birlikte giderek artıyor. En son yavru dünyaya getiren hayvanlar ise Mirketler. Şuan iki tane yavrumuz var. Henüz annenin koruması altında oldukları için bir cinsiyet tespiti yapmadık. Annenin koruması haricinde grup üyelerinin de zaman zaman korumaya aldığı mirketler sağlıklı bir şeklide yaşıyor. Hayvanat bahçesi nüfusunun artması bizim için sevindirici çünkü hayvanların böyle bir alanda çoğalması, onun doğal yaşamında htiğini gösterir” dedi. “VÜCUDUNDA HİÇ YAĞ BARINDIRMAYAN BİR CANLI” Mirketler hakkında bilgi veren Aydın, “Mirket, akrep zehrine karşı bağışıklık sistemi olan ve akrep zehrinden etkilenmeyen ve akreple beslenen, bizim burada da et, bazen böcek veya haşlanmış yumurta verdiğimiz, hem otçul hem etçil bir canlı. Vücudunda hiç yağ barındırmayan bir canlı. Bu yönüyle birçok özelliği barındırabiliyor” şeklinde konuştu. “GRUP HALİNDE YAŞARLAR” Aralarında her zaman mutlaka bir nöbetçi bıraktıklarını belirten Aydın, “Biz onları iki ayak üzerine yükseldiğinde komik bir görüntü bıraktığı hareketiyle tanıyoruz. Mutlaka gurubun içerisinde mutlaka bir nöbetçi bırakırlar. İki ayak üzerine yükselen aslında nöbetçidir. Bu nöbetçi, diğerlerini tehlike var mı yok mu diye uyarır. Sosyal bir hayvanlar. Grup halinde yaşarlar” ifadelerini kullandı. Yavru Mirketler, bulundukları yuvanın içerisinde keyifli ve oyunlar oynayarak yeni yaşamlarına alışmaya çalışıyor.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde Mirket ailesine iki yavru daha katıldı. Minik Mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi oldu.Kaynak: Yavru mirketler hayvanat bahçesinin yeni gözdesi

Kocaeli Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde yer alan Mirket ailesi genişledi. 12 üyesi bulunan Mirket ailesi geçtiğimiz hafta içinde doğan iki yavru Mirketle beraber 14 üyeye ulaştı. Daha yeni doğan ve hemen bulunduğu ortama alıştığı görülen yavrular, yuvanın içerisinde annelerinin yanından biran olsun ayrılmıyor.

“YAVRU MİRKETLER SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAŞIYOR”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat bahçemizde hayvan nüfusu tür sayısı ile birlikte giderek artıyor. En son yavru dünyaya getiren hayvanlar ise Mirketler. Şuan iki tane yavrumuz var. Henüz annenin koruması altında oldukları için bir cinsiyet tespiti yapmadık. Annenin koruması haricinde grup üyelerinin de zaman zaman korumaya aldığı mirketler sağlıklı bir şeklide yaşıyor. Hayvanat bahçesi nüfusunun artması bizim için sevindirici çünkü hayvanların böyle bir alanda çoğalması, onun doğal yaşamında htiğini gösterir” dedi.

“VÜCUDUNDA HİÇ YAĞ BARINDIRMAYAN BİR CANLI”
Mirketler hakkında bilgi veren Aydın, “Mirket, akrep zehrine karşı bağışıklık sistemi olan ve akrep zehrinden etkilenmeyen ve akreple beslenen, bizim burada da et, bazen böcek veya haşlanmış yumurta verdiğimiz, hem otçul hem etçil bir canlı. Vücudunda hiç yağ barındırmayan bir canlı. Bu yönüyle birçok özelliği barındırabiliyor” şeklinde konuştu.

“GRUP HALİNDE YAŞARLAR”
Aralarında her zaman mutlaka bir nöbetçi bıraktıklarını belirten Aydın, “Biz onları iki ayak üzerine yükseldiğinde komik bir görüntü bıraktığı hareketiyle tanıyoruz. Mutlaka gurubun içerisinde mutlaka bir nöbetçi bırakırlar. İki ayak üzerine yükselen aslında nöbetçidir. Bu nöbetçi, diğerlerini tehlike var mı yok mu diye uyarır. Sosyal bir hayvanlar. Grup halinde yaşarlar” ifadelerini kullandı.
Yavru Mirketler, bulundukları yuvanın içerisinde keyifli ve oyunlar oynayarak yeni yaşamlarına alışmaya çalışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.