19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yaz Saati Değişmiyor

Ekonomi 29.09.2017 - 09:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yaz Saati Değişmiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Verimliliği Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuştu. Yaz saati uygulaması ile ilgili açıklama yapan Albayrak, "Enerji tasarrufu sağlıyor. Uygulama aynı istikamette devam edecek" dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname ile uygulamanın devam ettirileceğini açıkladı. Bakan Albayrak, konuşmasında şu noktalara da değindi:   Ekim 2016'da yüzde 10'luk doğalgaz indirimi ile Avrupa'da birinciyiz.   Haneye en ucuz doğalgaz tedarik eden ülkeyiz. 28 AB ülkesi ortalamasının yarısından daha uygun rakamlar. Sanayide yüzde 27 daha ucuz doğalgaz temin ediyoruz.   Geçtiğimiz sene devreye aldığımız projelerin ardından çok hızlı rekor düzeyde kapasite artışları yaptık.   Doğalgaz alanında olduğu gibi elektrik alanında da adımlar atarken hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Elektrik altyapısını 15 yılda 3 katına çıkardık.   2018 yılını enerji verimlilik yılı olarak ilan ediyoruz. Enerjiye yılda 55 milyar dolar harcıyoruz. Bu konuda taviz veremeyiz.   Bölgenin elektrik arz güvenliğini teminat altına alacak önemleri hayata geçireceğiz..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Verimliliği Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuştu. Yaz saati uygulaması ile ilgili açıklama yapan Albayrak, "Enerji tasarrufu sağlıyor. Uygulama aynı istikamette devam edecek" dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname ile uygulamanın devam ettirileceğini açıkladı. Bakan Albayrak, konuşmasında şu noktalara da değindi: 

 Ekim 2016'da yüzde 10'luk doğalgaz indirimi ile Avrupa'da birinciyiz. 
 Haneye en ucuz doğalgaz tedarik eden ülkeyiz. 28 AB ülkesi ortalamasının yarısından daha uygun rakamlar. Sanayide yüzde 27 daha ucuz doğalgaz temin ediyoruz. 
 Geçtiğimiz sene devreye aldığımız projelerin ardından çok hızlı rekor düzeyde kapasite artışları yaptık. 
 Doğalgaz alanında olduğu gibi elektrik alanında da adımlar atarken hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Elektrik altyapısını 15 yılda 3 katına çıkardık. 
 2018 yılını enerji verimlilik yılı olarak ilan ediyoruz. Enerjiye yılda 55 milyar dolar harcıyoruz. Bu konuda taviz veremeyiz. 
 Bölgenin elektrik arz güvenliğini teminat altına alacak önemleri hayata geçireceğiz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.