19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yazın Klimalara Dikkat

Gebze 26.07.2018 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yazın Klimalara Dikkat

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı bakımı yapılmayan klimaların zatürree, viral enfeksiyonlar ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.

Hava sıcaklıkların artması ile birlikte klima kullanımının arttığını anlatan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, klima bakımının hijyen açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bakımsız klimaların ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini kaydeden Saldırıcı, "Klimaların periyodik bakımları mutlaka yapılmalı. Çünkü klima filtreleri iyi temizlenmezse mikroorganizmaları tutabilir. KAPALI ORTAMLARDAN KAÇININ Mikroorganizmalar klimadan dışarı çıktığı zaman başta viral enfeksiyonlar, üst solunum yolu enfeksiyonu, zatürree gibi bir takım enfeksiyonların yayılmasına yol açabiliyor. Hasta olmamak için klima bakımı ihmal edilmesin.  Klima; kronik yorgunluk, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve solunum problemlerine neden olabilir. Klima ile aşırı soğutulmuş kapalı ortamlardan kaçının.” dedi. KÜBRA AKABALI    
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı bakımı yapılmayan klimaların zatürree, viral enfeksiyonlar ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.

Hava sıcaklıkların artması ile birlikte klima kullanımının arttığını anlatan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, klima bakımının hijyen açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bakımsız klimaların ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini kaydeden Saldırıcı, "Klimaların periyodik bakımları mutlaka yapılmalı. Çünkü klima filtreleri iyi temizlenmezse mikroorganizmaları tutabilir.

KAPALI ORTAMLARDAN KAÇININ

Mikroorganizmalar klimadan dışarı çıktığı zaman başta viral enfeksiyonlar, üst solunum yolu enfeksiyonu, zatürree gibi bir takım enfeksiyonların yayılmasına yol açabiliyor. Hasta olmamak için klima bakımı ihmal edilmesin.  Klima; kronik yorgunluk, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve solunum problemlerine neden olabilir. Klima ile aşırı soğutulmuş kapalı ortamlardan kaçının.” dedi.

KÜBRA AKABALI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.