Yemenli öğrenciler kültürlerini tanıttı

Kocaeli 02.10.2018 - 11:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yemenli öğrenciler kültürlerini tanıttı

“Mutlu Yemen’e Hoşgeldiniz” teması ile düzenlenen programla KOÜ’de eğitim gören Yemenli öğrenciler, ülkelerini tanıtma fırsatı buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olarak ilimizde üniversite eğitimi gören misafir öğrencilere yönelik hizmet veren Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, Kocaeli’ndeki Yemenli öğrenciler ve diğer misafir öğrencilerin katılımıyla “Yemen Tanıtım Günü” programı gerçekleştirdi. Özel programda Yemen’e ait dans gösterileri, şiir ve türkü söyleşileri ile yöresel yemekler, renkli görüntüler oluşturdu.  MUTLU YEMEN’E HOŞGELDİNİZ Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, ilimizde üniversite eğitime gören misafir öğrencilerle ilgilenip onlara hizmet etmeye devam ediyor. Ülke tanıtım günleri kapsamında düzenlenen programlarda misafir öğrenciler, ülkelerini tanıtma fırsatı buluyor. Geçtiğimiz dönemlerde de farklı ülkelerden gelen öğrencilerin ülkelerini tanıttığı programların devamında okulların açıldığı ilk hafta, Kocaeli’nde üniversite eğitimlerine devam eden Yemenli öğrenciler, “Mutlu Yemen’e Hoşgeldiniz” teması ile düzenlenen programla ülkelerini tanıtma fırsatı buldular. YEMEN KÜLTÜRÜ TANITILDI Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Yemen’in tarihi, ekonomik ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı programaYemenli öğrencilerinin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler de katıldı. Bu neşeli ve eğlenceli günde Genel Sekreter Danışmanı Osman Ayvazoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler yalnız bırakmadı. MEŞHUR TÜRKÜLER SÖYLENDİ Yemen kültürünün tanıtıldığı programda öğrenciler, birbirinden güzel dans gösterileriyle katılımcıları eğlendirdi. Geleneksel enstrümanları ile çaldıkları müziklerle türkülerini ve şiirlerini söyleyen Yemenli öğrenciler, daha sonra kendilerine özgü kıyafetleri ile danslarını sergiledi. Öğrenciler, hazırladıkları sunum ile de salonu dolduran misafirlere ülkelerini daha detaylı tanıtma fırsatı buldular.  YÖRESEL YEMEKLERİ TATTILAR Sahnelenen gösterilerin ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bahçesinde Yemen’in yöresel tatları görücüye çıktı. Öğrenciler tarafından hazırlanan lezzetleri, katılımcılar ve öğrenciler tatma fırsatı yakaladı.  
“Mutlu Yemen’e Hoşgeldiniz” teması ile düzenlenen programla KOÜ’de eğitim gören Yemenli öğrenciler, ülkelerini tanıtma fırsatı buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olarak ilimizde üniversite eğitimi gören misafir öğrencilere yönelik hizmet veren Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, Kocaeli’ndeki Yemenli öğrenciler ve diğer misafir öğrencilerin katılımıyla “Yemen Tanıtım Günü” programı gerçekleştirdi. Özel programda Yemen’e ait dans gösterileri, şiir ve türkü söyleşileri ile yöresel yemekler, renkli görüntüler oluşturdu.

 MUTLU YEMEN’E HOŞGELDİNİZ

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, ilimizde üniversite eğitime gören misafir öğrencilerle ilgilenip onlara hizmet etmeye devam ediyor. Ülke tanıtım günleri kapsamında düzenlenen programlarda misafir öğrenciler, ülkelerini tanıtma fırsatı buluyor. Geçtiğimiz dönemlerde de farklı ülkelerden gelen öğrencilerin ülkelerini tanıttığı programların devamında okulların açıldığı ilk hafta, Kocaeli’nde üniversite eğitimlerine devam eden Yemenli öğrenciler, “Mutlu Yemen’e Hoşgeldiniz” teması ile düzenlenen programla ülkelerini tanıtma fırsatı buldular.

YEMEN KÜLTÜRÜ TANITILDI

Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Yemen’in tarihi, ekonomik ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı programaYemenli öğrencilerinin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler de katıldı. Bu neşeli ve eğlenceli günde Genel Sekreter Danışmanı Osman Ayvazoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler yalnız bırakmadı.

MEŞHUR TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Yemen kültürünün tanıtıldığı programda öğrenciler, birbirinden güzel dans gösterileriyle katılımcıları eğlendirdi. Geleneksel enstrümanları ile çaldıkları müziklerle türkülerini ve şiirlerini söyleyen Yemenli öğrenciler, daha sonra kendilerine özgü kıyafetleri ile danslarını sergiledi. Öğrenciler, hazırladıkları sunum ile de salonu dolduran misafirlere ülkelerini daha detaylı tanıtma fırsatı buldular.

 YÖRESEL YEMEKLERİ TATTILAR

Sahnelenen gösterilerin ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bahçesinde Yemen’in yöresel tatları görücüye çıktı. Öğrenciler tarafından hazırlanan lezzetleri, katılımcılar ve öğrenciler tatma fırsatı yakaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.