Yeni Doğan Eşşek Yavrusu İlgi Odağı Oldu

Darıca 20.05.2016 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yeni Doğan Eşşek Yavrusu İlgi Odağı Oldu

Darıca'da bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında geçtiğimiz hafta dünyaya gelen yeni üyeleri ziyaretçilerin en çok görmek istedikleri hayvanların başında geliyor.

Darıca'da  bulunan  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında geçtiğimiz hafta dünyaya gelen yeni üyeleri ziyaretçilerin en çok görmek istedikleri hayvanların başında geliyor. Bir hafta önce doğum yapan Zebra, Lama, Keçi,Lemur yavruları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Vatandaşlar en en büyük ilgiyi ise 10 gün önce doğan eşek yavrusuna gösteriyor. Ziyaretçiler eşeğin yavrusu sıpa ile cep telefonlarıyla selfi çekilerek elleriyle sıpaya yiyecek verip besliyor.  Türkiye'nin en büyük özel hayvanat ve botanik bahçesi olan, içerisinde 200 türde yaklaşık 2 binin üzerinde hayvanın barındırıldığı  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan hayvan yavruları ziyaretçilerin ilgi odağına dönüştü. Özellikle Zebra, Lama, Keçi, Eşek,Lemur yavrularını elleriyle besleyen ziyaretçiler hayvan yavrularıyla selfie çekiliyor. Hayvanat bahçesinde yeni doğumların olduğunu söyleyen  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen  Aydın Baharın gelmesiyle beraber hayvanat bahçemizdeki birçok, özellikle memeli canlılar yavru yapmaya başladı. Bunlardan en çok talep görenler eşekler. Çünkü çocuklar özellikle bildiği ve tanıdığı hayvanlara ilgi gösteriyorlar. O nedenle eşek herkes tarafından biliniyor. Ayrıca sevimli bir hayvan. Geçtiğimiz günlerde bir dişi yavrumuz oldu, yaklaşık 10 günlük. Ona bir isim vermedik. Sosyal medya üzerinden bir anket yaparak ismini de belirleyeceğiz. Şu anda yoğun bir ilgi var. dedi. Hayvanat bahçesinde yeni doğan hayvanlar arasında en çok ilgiyi eşşek yavrusunun gördügünü söyleyen  Aydın konuşmasını söyle sürdürdü Hayvanat bahçesi dediğimizde aklımıza Aslanlar, Kaplanlar, Filler, Zürafalar geliyor. Ama biz de en çok ilgiyi eşek yavrusu gördü. 10 günlük sıpamız yoğun ilgi görüyor. Annenin de ilgisi var. Gelen ziyaretçiler hem küçük sıpayı hem de diğer eşekleri besleme fırsatı buluyorlar. Tabi bahar aylarında bir çok canlımızdan yavru var. Her canlının küçüğü daha çok sevimli. Biz de bu bahar ayını nüfusumuzu çoğaltarak devam ediyoruz. Bir nüfus patlaması yaşıyoruz açıkçası. diye konuştu.
Darıca'da bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında geçtiğimiz hafta dünyaya gelen yeni üyeleri ziyaretçilerin en çok görmek istedikleri hayvanların başında geliyor.

Darıca'da  bulunan  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında geçtiğimiz hafta dünyaya gelen yeni üyeleri ziyaretçilerin en çok görmek istedikleri hayvanların başında geliyor. Bir hafta önce doğum yapan Zebra, Lama, Keçi,Lemur yavruları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Vatandaşlar en en büyük ilgiyi ise 10 gün önce doğan eşek yavrusuna gösteriyor. Ziyaretçiler eşeğin yavrusu sıpa ile cep telefonlarıyla selfi çekilerek elleriyle sıpaya yiyecek verip besliyor.  Türkiye'nin en büyük özel hayvanat ve botanik bahçesi olan, içerisinde 200 türde yaklaşık 2 binin üzerinde hayvanın barındırıldığı  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan hayvan yavruları ziyaretçilerin ilgi odağına dönüştü. Özellikle Zebra, Lama, Keçi, Eşek,Lemur yavrularını elleriyle besleyen ziyaretçiler hayvan yavrularıyla selfie çekiliyor.

Hayvanat bahçesinde yeni doğumların olduğunu söyleyen  
Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen  Aydın Baharın gelmesiyle beraber hayvanat bahçemizdeki birçok, özellikle memeli canlılar yavru yapmaya başladı. Bunlardan en çok talep görenler eşekler. Çünkü çocuklar özellikle bildiği ve tanıdığı hayvanlara ilgi gösteriyorlar. O nedenle eşek herkes tarafından biliniyor. Ayrıca sevimli bir hayvan. Geçtiğimiz günlerde bir dişi yavrumuz oldu, yaklaşık 10 günlük. Ona bir isim vermedik. Sosyal medya üzerinden bir anket yaparak ismini de belirleyeceğiz. Şu anda yoğun bir ilgi var. dedi.

Hayvanat bahçesinde yeni doğan hayvanlar arasında en çok ilgiyi eşşek yavrusunun gördügünü söyleyen  
Aydın konuşmasını söyle sürdürdü Hayvanat bahçesi dediğimizde aklımıza Aslanlar, Kaplanlar, Filler, Zürafalar geliyor. Ama biz de en çok ilgiyi eşek yavrusu gördü. 10 günlük sıpamız yoğun ilgi görüyor. Annenin de ilgisi var. Gelen ziyaretçiler hem küçük sıpayı hem de diğer eşekleri besleme fırsatı buluyorlar. Tabi bahar aylarında bir çok canlımızdan yavru var. Her canlının küçüğü daha çok sevimli. Biz de bu bahar ayını nüfusumuzu çoğaltarak devam ediyoruz. Bir nüfus patlaması yaşıyoruz açıkçası. diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.