Yeni komutan Öztürk Paşa!

01.04.2017 - 10:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yeni komutan Öztürk Paşa!

Akın Öztürk darbenin askeri ayağının ‘1 Numarası’ olarak iddianamede yer aldı. Diğer askerler onun talimatlarını dinledi ve ona rapor verdi. Bir asker ise kendisine komutanı soran başka bir askere “Yeni komutan Akın Öztürk Paşa” dedi. .

FETÖ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, sanıklardan Akın Öztürk, darbenin askeri kanadının bir numarası olarak görüldü. Öztürk'ün "Yurtta Sulh Konseyi ve FETÖ'nün yöneticisi olduğu, eylemin organizasyonu ve icrasında görev aldığı, teşebbüsü bizzat gerçekleştirenlere emir ve talimat verdiği" belirtildi. İddianamede Öztürk'ün 15 Temmuz'da İzmir'den Ankara'ya geldiği, Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının İstanbul'daki düğününde nikah şahitliği yapması için teklifte bulunulmasına rağmen törene kaydedildi. DAVETLİ OLDUĞU DÜĞÜNE GİTMEDİ İddianamede, Akın Öztürk'ün, Kubilay Selçuk, Ünsal Coşkun, Ömer Faruk Harmancık, Hakan Evrim, Ahmet Özçetin, Mehmet Fatih Çavur, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş gibi isimlerle 143. Filo'da darbeyi yönettiği, vuruluacak yerleri belirleyip 'vur' emirlerini verdiği belirtildi. İfadesi alınan Bayram Aktan'ın, teşebbüs devam ederken Binbaşı Mehmet Akçara'ya yönettiği "Ne oldu, Komutan (Genelkurmay Başkanı) nerede?" sorusuna "Komutan yok, komutan Akın Öztürk Paşa." yanıtını aldığı da iddianameye girdi. Ayrıca Mehmet Partigöç'ün telefonda Öztürk'e "Komutanım, komutanı Akıncılar'a tahliye ettik, siz de oraya geçin" diye rapor verdiği de yer aldı. DAMAT DA ABD'DE Akıncı iddianamesinden darbenin askeri kanadının 1 numarası olarak gösterilen Akın Öztürk'ün damadı, Hakan Karakuş'un FETÖ yöneticisi olduğu ve darbeyi yöneten isimler arasında bulunduğu belirtildi. Makam odasında "L ve F" serisi bir dolarlar bulunan Karakuş'un F-16 savaş uçağına hedeflerin tam isabetle vurulabilmesi için "sniper pod" cihazı taktırdığı, uçaklara mühimmat yüklenmesini temin ettiği belirtildi. Karakuş'un, 17-21 Mart 2016'da Adil Öksüz'le beraber ABD'ye gidip Gülen'i ziyaret ettiği değerlendirildi..
Akın Öztürk darbenin askeri ayağının ‘1 Numarası’ olarak iddianamede yer aldı. Diğer askerler onun talimatlarını dinledi ve ona rapor verdi. Bir asker ise kendisine komutanı soran başka bir askere “Yeni komutan Akın Öztürk Paşa” dedi. .

FETÖ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, sanıklardan , darbenin askeri kanadının bir numarası olarak görüldü. Öztürk'ün "Yurtta Sulh Konseyi ve FETÖ'nün yöneticisi olduğu, eylemin organizasyonu ve icrasında görev aldığı, teşebbüsü bizzat gerçekleştirenlere emir ve talimat verdiği" belirtildi. İddianamede Öztürk'ün 15 Temmuz'da İzmir'den Ankara'ya geldiği, Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının İstanbul'daki düğününde nikah şahitliği yapması için teklifte bulunulmasına rağmen törene kaydedildi.

DAVETLİ OLDUĞU DÜĞÜNE GİTMEDİ
İddianamede, Akın Öztürk'ün, Kubilay Selçuk, Ünsal Coşkun, Ömer Faruk Harmancık, Hakan Evrim, Ahmet Özçetin, Mehmet Fatih Çavur, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş gibi isimlerle 143. Filo'da darbeyi yönettiği, vuruluacak yerleri belirleyip 'vur' emirlerini verdiği belirtildi. İfadesi alınan Bayram Aktan'ın, teşebbüs devam ederken Binbaşı Mehmet Akçara'ya yönettiği "Ne oldu, Komutan (Genelkurmay Başkanı) nerede?" sorusuna "Komutan yok, komutan Akın Öztürk Paşa." yanıtını aldığı da iddianameye girdi. Ayrıca Mehmet Partigöç'ün telefonda Öztürk'e "Komutanım, komutanı Akıncılar'a tahliye ettik, siz de oraya geçin" diye rapor verdiği de yer aldı.

DAMAT DA ABD'DE
Akıncı iddianamesinden darbenin askeri kanadının 1 numarası olarak gösterilen Akın Öztürk'ün damadı, Hakan Karakuş'un FETÖ yöneticisi olduğu ve darbeyi yöneten isimler arasında bulunduğu belirtildi. Makam odasında "L ve F" serisi bir dolarlar bulunan Karakuş'un F-16 savaş uçağına hedeflerin tam isabetle vurulabilmesi için "sniper pod" cihazı taktırdığı, uçaklara mühimmat yüklenmesini temin ettiği belirtildi. Karakuş'un, 17-21 Mart 2016'da Adil Öksüz'le beraber ABD'ye gidip Gülen'i ziyaret ettiği değerlendirildi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.