19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

YEŞİLAY OTO SANAYİ ESNAFINI BİLGİLENDİRDİ

Gebze 14.12.2015 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

YEŞİLAY OTO SANAYİ ESNAFINI BİLGİLENDİRDİ

Yeşilay Gebze Şubesi, Gebze Oto Sanayi esnafını bilgilendirdi.  Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Faruk Aslan Sosyal Rehberlik Projesi faaliyetlerinde bu haftaki konaklarının eski adı Gebze Küçük Sanayi yeni adı ise Gebze Oto sanayisi olduğunu belirtti. Aslan yaptığı açıklama da “Yapılan çalışmalarda sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının ülkemizde giderek arttığı bildirilmektedir. Aynı zamanda, alkol ve uyuşturucu maddelere başlangıcın daha çok 12-13 yaş civarında olduğu, sigara ve uçucu maddelere başlama yaşının ise daha erken olabileceği ifade edilmektedir. Toplumsal bir sorun olan madde kullanımı ile mücadelede sanayide çırak öğrenci usta ve ailelerine yapılacak bilinçlendirme önemli bir role sahiptir. Gebze Mesleki Eğitim merkezinde eğitimine devam 1100 çırak öğrencinin 471 farklı işletmede staj yaparak eğitimlerine devam ettiklerini göz önünde bulunduracak olursak projemizin bölgemiz için önemi daha çok anlaşılacaktır.”dedi. MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILDI Açıklamalarını sürdüren Aslan, “Bu haftaki etkinliğimizde ise bu öğrencileri yerinde görmek ve işyeri sahiplerine madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak yer almaktadır. Havaların soğuk olmasına rağmen iş yerlerinde çalışan çırak öğrencilerimiz izin alarak çadırımıza geldiler. Çevre esnafa dergi, broşür ve bloknot gibi Yeşilay materyalleri dağıtarak farkındalık oluşturdular. Ayrıca çadırımızı ziyarete gelenlere çiğ köfte ikram edip sarhoş gözlüğü uygulamaları ile sarhoş olmanın ne kadar kötü bir hissiyat olduğunu bizzat yaşattılar.”diye konuştu. 

Yeşilay Gebze Şubesi, Gebze Oto Sanayi esnafını bilgilendirdi.  Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Faruk Aslan Sosyal Rehberlik Projesi faaliyetlerinde bu haftaki konaklarının eski adı Gebze Küçük Sanayi yeni adı ise Gebze Oto sanayisi olduğunu belirtti.

Aslan yaptığı açıklama da “Yapılan çalışmalarda sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının ülkemizde giderek arttığı bildirilmektedir. Aynı zamanda, alkol ve uyuşturucu maddelere başlangıcın daha çok 12-13 yaş civarında olduğu, sigara ve uçucu maddelere başlama yaşının ise daha erken olabileceği ifade edilmektedir. Toplumsal bir sorun olan madde kullanımı ile mücadelede sanayide çırak öğrenci usta ve ailelerine yapılacak bilinçlendirme önemli bir role sahiptir. Gebze Mesleki Eğitim merkezinde eğitimine devam 1100 çırak öğrencinin 471 farklı işletmede staj yaparak eğitimlerine devam ettiklerini göz önünde bulunduracak olursak projemizin bölgemiz için önemi daha çok anlaşılacaktır.”dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

Açıklamalarını sürdüren Aslan, “Bu haftaki etkinliğimizde ise bu öğrencileri yerinde görmek ve işyeri sahiplerine madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak yer almaktadır. Havaların soğuk olmasına rağmen iş yerlerinde çalışan çırak öğrencilerimiz izin alarak çadırımıza geldiler. Çevre esnafa dergi, broşür ve bloknot gibi Yeşilay materyalleri dağıtarak farkındalık oluşturdular. Ayrıca çadırımızı ziyarete gelenlere çiğ köfte ikram edip sarhoş gözlüğü uygulamaları ile sarhoş olmanın ne kadar kötü bir hissiyat olduğunu bizzat yaşattılar.”diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.