19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yıkılan projeye uluslararası ödül!

Gebze 04.05.2020 - 13:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yıkılan projeye uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy Kampüsü İdare Merkezi birkaç ay evvel TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yıkıldı. Proje geçtiğimiz gün uluslararası ödül aldı. Yapımından vazgeçilen ‘Bilimken’ TC Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy İdare Merkezi Binası 2020 MUSE Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde Silver Award ‘Gümüş Ödül aldı. Böylece Prof. Mimar Ahmet Vefik Alp’in tasarladığı Gebze Muallimköy ‘Bilimkent’ Kampüsü’nde 5 binadan 3'ü uluslararası ödül aldı. Bundan önce Çevre ve Sistem Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği binaları da uluslararası ödül almıştı. HARİTADAN SİLİNDİ Fakat tamamlanmış 2 bina ve inşaat durumundaki 1 bina Gebze Bilişim Vadisi projesi nedeniyle geçtiğimiz senelerde TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı güdümündeki Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdaresi tarafından dinamitle uçurulmuş, 100 milyon Dolara yakın masraf ve 10 senelik emek heba olmuştu. Nihayet son ayakta kalan kaba inşattaki yapı da geçtiğimiz aylarda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca iş makinalarıyla yıkıldı. Akademik Kulüp binasına ise hiç başlanmamıştı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın USA Massachusetts Institue of Technology ‘MIT’e rakip olarak hayal ettiği, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in bizzat temelini attığı ve açılışlarını gerçekleştirdiği teknoparklar ve araştırma modülleriyle desteklenmiş ‘Bilimkent’ tümüyle haritadan silindi.

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy Kampüsü İdare Merkezi birkaç ay evvel TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yıkıldı. Proje geçtiğimiz gün uluslararası ödül aldı.

Yapımından vazgeçilen ‘Bilimken’ TC Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy İdare Merkezi Binası 2020 MUSE Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde Silver Award ‘Gümüş Ödül aldı. Böylece Prof. Mimar Ahmet Vefik Alp’in tasarladığı Gebze Muallimköy ‘Bilimkent’ Kampüsü’nde 5 binadan 3'ü uluslararası ödül aldı. Bundan önce Çevre ve Sistem Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği binaları da uluslararası ödül almıştı.

HARİTADAN SİLİNDİ

Fakat tamamlanmış 2 bina ve inşaat durumundaki 1 bina Gebze Bilişim Vadisi projesi nedeniyle geçtiğimiz senelerde TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı güdümündeki Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdaresi tarafından dinamitle uçurulmuş, 100 milyon Dolara yakın masraf ve 10 senelik emek heba olmuştu. Nihayet son ayakta kalan kaba inşattaki yapı da geçtiğimiz aylarda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca iş makinalarıyla yıkıldı. Akademik Kulüp binasına ise hiç başlanmamıştı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın USA Massachusetts Institue of Technology ‘MIT’e rakip olarak hayal ettiği, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in bizzat temelini attığı ve açılışlarını gerçekleştirdiği teknoparklar ve araştırma modülleriyle desteklenmiş ‘Bilimkent’ tümüyle haritadan silindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.