Yıldız, ‘Zehir soluyoruz!’

Siyaset 14.11.2019 - 13:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yıldız, ‘Zehir soluyoruz!’

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız il binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında konuşan Yıldız hava kirliliğinden dert yanarak, “Sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Bu sebeple Dünyada kanserden ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 12,5, Türkiye'de yüzde 12,9, Kocaeli’nde yüzde 18,9, Dilovası’nda ise yüzde 33,7'dir.” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız il binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında hava kirliliğinden dert yanan Başkan Yıldız, “Sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Otomotiv sanayinin yüzde 40.7'si, kimya sanayinin yüzde 29'u kentimizde. Zehir soluyoruz. Kanser vakalarımız, kanser sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımız çok fazla. Dünyada kanserden ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 12,5, Türkiye'de yüzde 12,9, Kocaeli’nde yüzde 18,9, Dilovası’nda ise yüzde 33,7'dir. Filtre takma zorunluğu olan fabrikalarda, bacalarına filtre takma zorunluğu AK Parti’nin torba yasasına eklenen bir madde ile 2 yıl daha ötelendi. Soluduğumuz hava her geçen gün daha da kirleniyor.  Kirliliği kaynağında yok edecek teknolojiler kullanılmalı, denetimler arttırılmalı. Firmaların yasal ve diğer tüm gerekliliklere uygun çalışması sağlanmalı. Bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi. SUYUMUZ AZALIYOR Yıldız sözlerinin devamında “Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamadan Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda 76 günlük suyumuz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız.  Yapılan ölçümlere göre su oranı yüzde 29 oranına düşmüş. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 14 milyon 870 bin metreküp olarak ölçülmüş. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, sonbahar döneminde barajda beklenen bir durumun yaşandığı belirtmiş olmasına rağmen bu durumun Kocaeli halkı için ileride bir sorun yaratacağı konusunda endişelerimiz olduğunun bilinmesini isteriz. İlgili tüm yetkililerden susuzluk riski alınmayacak şekilde süreci yakından takip etmelerini ve gerekli önlemlerini almalarını istemekteyiz.  

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız il binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında konuşan Yıldız hava kirliliğinden dert yanarak, “Sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Bu sebeple Dünyada kanserden ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 12,5, Türkiye'de yüzde 12,9, Kocaeli’nde yüzde 18,9, Dilovası’nda ise yüzde 33,7'dir.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız il binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında hava kirliliğinden dert yanan Başkan Yıldız, “Sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Otomotiv sanayinin yüzde 40.7'si, kimya sanayinin yüzde 29'u kentimizde. Zehir soluyoruz. Kanser vakalarımız, kanser sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımız çok fazla. Dünyada kanserden ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 12,5, Türkiye'de yüzde 12,9, Kocaeli’nde yüzde 18,9, Dilovası’nda ise yüzde 33,7'dir. Filtre takma zorunluğu olan fabrikalarda, bacalarına filtre takma zorunluğu AK Parti’nin torba yasasına eklenen bir madde ile 2 yıl daha ötelendi. Soluduğumuz hava her geçen gün daha da kirleniyor.  Kirliliği kaynağında yok edecek teknolojiler kullanılmalı, denetimler arttırılmalı. Firmaların yasal ve diğer tüm gerekliliklere uygun çalışması sağlanmalı. Bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

SUYUMUZ AZALIYOR

Yıldız sözlerinin devamında “Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamadan Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda 76 günlük suyumuz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız.  Yapılan ölçümlere göre su oranı yüzde 29 oranına düşmüş. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 14 milyon 870 bin metreküp olarak ölçülmüş. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, sonbahar döneminde barajda beklenen bir durumun yaşandığı belirtmiş olmasına rağmen bu durumun Kocaeli halkı için ileride bir sorun yaratacağı konusunda endişelerimiz olduğunun bilinmesini isteriz. İlgili tüm yetkililerden susuzluk riski alınmayacak şekilde süreci yakından takip etmelerini ve gerekli önlemlerini almalarını istemekteyiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.