19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yılmaz; “Halktan Kopuk Siyasetle Bir Yere Varamayız”

Siyaset 30.07.2018 - 17:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yılmaz; “Halktan Kopuk Siyasetle Bir Yere Varamayız”

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz bir açıklama yaparak, “Halktan kopuk, hakikatlerden uzak siyasetle hiçbir yere varamayız.” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde kurultay bekleyişi devam ederken CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Başkan Yılmaz açıklamasında, “Maalesef bizim ülkemizde sınıfsal temelde işçi, köylü ve ezilen tüm mazlum halk kendi sınıfının bilincinden yoksun bir haldedir. Her ne kadar 68 kuşağı bu mücadeleyi başlatmış ve 78 kuşağı da bu mücadeleyi sürdürmüş olsa da sınıf bilinci oluşmadığından dolayıdır ki; 12 Mart Muhtırası 12 Eylül Darbesi gibi darbelerde sınıfsal mücadeleye karşı yapılmış olmasına rağmen toplumda kabul görmüş ve darbeciler halk tarafından destek görmüştür. DİNSİZ GÖSTERİYORLAR Bu konuda geç kalınmışlık olmakla beraber halen Türkiye solu kendi kriterlerini belirleyerek kitle partisi ve kuruluş felsefesi itibari ile devrimci bir parti olan CHP’de buluşmayı yapabilir mi, neden olmasın? Bu aydınlanma ve sınıfsal mücadele dönemlerin de karşımıza çıkan en büyük sorunlardan bir diğeri ise emperyal güçlerle beraber yerli işbirlikçi güçlerin devletin tüm imkânlarını da kullanarak sınıfsal mücadelenin ve aydınlanmanın önünü kesmek için biz solcuları dinsiz ya da terörist gibi göstererek kendilerine halk desteği aramalarıdır. Maalesef burada da başarılı oluyorlar. TÜRKİYE SOLU YENİDEN BİRLEŞMELİ ‘Bu anlayışı kırabilme imkânımız var mı?’ diye kendime sorduğumda hakikaten inanarak söylüyorum ki; Türkiye solu yeniden birleşir ise ve bunu da legal zeminde siyasi bir partide yapabilirse tüm bu olumsuzluklar kırılabilir. Çünkü her yalanın iftiranın bir tükenişi ve aksi dönüşümü vardır. Yeter ki biz sınıfsal temel de sınıfsal mücadelemizi çok net olarak işçi köylü ve ezilen halk yığınlarının sınıfından yana samimi, içten ve bu sınıfların bir parçası olduğumuzu htirerek mücadele edelim. HİÇBİR YERE VARAMAYIZ Şimdi tekrar söylüyorum; halktan kopuk hakikatlerden uzak siyasetle hiçbir yere varamayız. Tek model yeniden işçi köylü emekçi ezilen halkın mücadelesini örgütlemeliyiz ve bu örgütlenmeyi siyasal bir partide yapmalıyız. Tüm Türkiye’yi örgütleyerek sınıf bilincinin ne kadar önemli olduğunu anlatmalıyız. Yeniden daha akılcı ve bilimsel temelde örgütlenme yapabilmeliyiz bu toplumun bu halkın buna şiddetle ihtiyacı vardır ve halkta karşılık bulacağına inanıyorum. Tabi ki bunları yapabilmek için CHP kendi kuruluş felsefesine uygun ve ilkelerinden kopmaksızın yüzünü tamamen sola dönecek şekilde tüzük kurultayı gerçekleştirmelidir. İl ve ilçe örgütlerini bu şekilde örgütlemelidir. Yaşasın idealizm.” ifadelerine yer verdi. KÜBRA AKABALI
CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz bir açıklama yaparak, “Halktan kopuk, hakikatlerden uzak siyasetle hiçbir yere varamayız.” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde kurultay bekleyişi devam ederken CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Başkan Yılmaz açıklamasında, “Maalesef bizim ülkemizde sınıfsal temelde işçi, köylü ve ezilen tüm mazlum halk kendi sınıfının bilincinden yoksun bir haldedir. Her ne kadar 68 kuşağı bu mücadeleyi başlatmış ve 78 kuşağı da bu mücadeleyi sürdürmüş olsa da sınıf bilinci oluşmadığından dolayıdır ki; 12 Mart Muhtırası 12 Eylül Darbesi gibi darbelerde sınıfsal mücadeleye karşı yapılmış olmasına rağmen toplumda kabul görmüş ve darbeciler halk tarafından destek görmüştür.

DİNSİZ GÖSTERİYORLAR

Bu konuda geç kalınmışlık olmakla beraber halen Türkiye solu kendi kriterlerini belirleyerek kitle partisi ve kuruluş felsefesi itibari ile devrimci bir parti olan CHP’de buluşmayı yapabilir mi, neden olmasın? Bu aydınlanma ve sınıfsal mücadele dönemlerin de karşımıza çıkan en büyük sorunlardan bir diğeri ise emperyal güçlerle beraber yerli işbirlikçi güçlerin devletin tüm imkânlarını da kullanarak sınıfsal mücadelenin ve aydınlanmanın önünü kesmek için biz solcuları dinsiz ya da terörist gibi göstererek kendilerine halk desteği aramalarıdır. Maalesef burada da başarılı oluyorlar.

TÜRKİYE SOLU YENİDEN BİRLEŞMELİ

‘Bu anlayışı kırabilme imkânımız var mı?’ diye kendime sorduğumda hakikaten inanarak söylüyorum ki; Türkiye solu yeniden birleşir ise ve bunu da legal zeminde siyasi bir partide yapabilirse tüm bu olumsuzluklar kırılabilir. Çünkü her yalanın iftiranın bir tükenişi ve aksi dönüşümü vardır. Yeter ki biz sınıfsal temel de sınıfsal mücadelemizi çok net olarak işçi köylü ve ezilen halk yığınlarının sınıfından yana samimi, içten ve bu sınıfların bir parçası olduğumuzu htirerek mücadele edelim.

HİÇBİR YERE VARAMAYIZ

Şimdi tekrar söylüyorum; halktan kopuk hakikatlerden uzak siyasetle hiçbir yere varamayız. Tek model yeniden işçi köylü emekçi ezilen halkın mücadelesini örgütlemeliyiz ve bu örgütlenmeyi siyasal bir partide yapmalıyız. Tüm Türkiye’yi örgütleyerek sınıf bilincinin ne kadar önemli olduğunu anlatmalıyız. Yeniden daha akılcı ve bilimsel temelde örgütlenme yapabilmeliyiz bu toplumun bu halkın buna şiddetle ihtiyacı vardır ve halkta karşılık bulacağına inanıyorum. Tabi ki bunları yapabilmek için CHP kendi kuruluş felsefesine uygun ve ilkelerinden kopmaksızın yüzünü tamamen sola dönecek şekilde tüzük kurultayı gerçekleştirmelidir. İl ve ilçe örgütlerini bu şekilde örgütlemelidir. Yaşasın idealizm.” ifadelerine yer verdi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.