Yılmaz: Suçlu kim?

Gebze 05.04.2019 - 10:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yılmaz: Suçlu kim?

Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Gebze’de sadece bir öğretmenin katledilmediğini ifade eden Yılmaz, “Suçu kim” başlığıyla yaptığı değerlendirmelerde, “Peki neydi sebep gerçekten bir öğrencinin devamsızlığı mı, sınıfta kalması mı, yada idari ceza alması mı yada bu öğrencinin psikolojik sorunları mı? Anlaşıldığı üzere sorunları olan problemli bir öğrenci. Suçlu aramaya gerek yok, bence suçlu ortada. MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİL Şimdi konuşulacak olan şu, problemleri olan cahil bir çocuk münferit bir olay yapmıştır gibi açıklamalarla kapatılmaya çalışılacak. Hayır kimse bu olayı basitleştirerek münferit bir olaymış gibi görmesin. Kendilerinde bir suçluluk aramadan üstü kapanacak, ölen öldüğü ile kalacak...Ve öğretmenin ailesi ise acısıyla, çocuklar da baba dan yoksun bir sürü problemlerle başbaşa hayata tutunmaya çalışacaklar. Bu öğretmenimizi katleden, annesiz yetim, psikolojik problemleri olan gerçekten sosyal devletin ilgisine muhtaç bu çocuk mu suçlu? Yoksa bu tür binlerce problemli çocuk varken bu çocukları tespit ederek özel ilgi göstermeyen bu çocuklara psikolojik destek vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı mı yanı devlet mi suçlu? ÖNLEM ALMAYANLAR SUÇLU DEĞİL Mİ? Bir başka deyişle şiddete yönelmiş bir gençlik oluşurken, yine kayda değer bir önlem almayan yada aldırmayan yöneticiler suçlu değil mi? Yine eğitim müfredatını yaz boz tahtasına çevirenler neredeyse 2 yıl da bir müfredat değiştirenler ve müfredatın bile ticarileştirildiği bir eğitim anlayışını önümüze koyanlar suçsuz mu? Bir örnek vermek istiyorum, benim için üç meslek, tüm mesleklerden kat be kat üstün ve değerlidir. Çocukları mafya dizileri ile, şiddet ve kin içeren ders kitapları ile haşır neşir ederseniz, çocuk sorunlarını bunlarla çözmeye kalkarsanız sonucu bu olur...  Geriye değil ileriye gözümüzü dikmeliyiz, cehalet bütün kötülüklerin anasıdır... O nedenle cehaleti değil bilimsel eğitimi tercih ederek, idealist yurtsever gençlere aydınlık yarınları hedef göstererek barışı ve huzuru yakalayabiliriz...
Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Gebze’de sadece bir öğretmenin katledilmediğini ifade eden Yılmaz, “Suçu kim” başlığıyla yaptığı değerlendirmelerde, “Peki neydi sebep gerçekten bir öğrencinin devamsızlığı mı, sınıfta kalması mı, yada idari ceza alması mı yada bu öğrencinin psikolojik sorunları mı? Anlaşıldığı üzere sorunları olan problemli bir öğrenci. Suçlu aramaya gerek yok, bence suçlu ortada.

MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİL

Şimdi konuşulacak olan şu, problemleri olan cahil bir çocuk münferit bir olay yapmıştır gibi açıklamalarla kapatılmaya çalışılacak. Hayır kimse bu olayı basitleştirerek münferit bir olaymış gibi görmesin. Kendilerinde bir suçluluk aramadan üstü kapanacak, ölen öldüğü ile kalacak...Ve öğretmenin ailesi ise acısıyla, çocuklar da baba dan yoksun bir sürü problemlerle başbaşa hayata tutunmaya çalışacaklar. Bu öğretmenimizi katleden, annesiz yetim, psikolojik problemleri olan gerçekten sosyal devletin ilgisine muhtaç bu çocuk mu suçlu? Yoksa bu tür binlerce problemli çocuk varken bu çocukları tespit ederek özel ilgi göstermeyen bu çocuklara psikolojik destek vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı mı yanı devlet mi suçlu?

ÖNLEM ALMAYANLAR SUÇLU DEĞİL Mİ?

Bir başka deyişle şiddete yönelmiş bir gençlik oluşurken, yine kayda değer bir önlem almayan yada aldırmayan yöneticiler suçlu değil mi? Yine eğitim müfredatını yaz boz tahtasına çevirenler neredeyse 2 yıl da bir müfredat değiştirenler ve müfredatın bile ticarileştirildiği bir eğitim anlayışını önümüze koyanlar suçsuz mu? Bir örnek vermek istiyorum, benim için üç meslek, tüm mesleklerden kat be kat üstün ve değerlidir. Çocukları mafya dizileri ile, şiddet ve kin içeren ders kitapları ile haşır neşir ederseniz, çocuk sorunlarını bunlarla çözmeye kalkarsanız sonucu bu olur...  Geriye değil ileriye gözümüzü dikmeliyiz, cehalet bütün kötülüklerin anasıdır... O nedenle cehaleti değil bilimsel eğitimi tercih ederek, idealist yurtsever gençlere aydınlık yarınları hedef göstererek barışı ve huzuru yakalayabiliriz...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.