19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yine Ertelendi

Gebze 02.12.2015 - 12:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yine Ertelendi

19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılan Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö tren hattı, 2018 yılının ilk aylarında tamamlanacak.

Pendik hattının 2016 yılı sonunda açılması öngörülüyor. Projenin tamamının yani Gebze-Halkalı tren hattının bitim tarihi için ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2018 yılının ilk aylarını gösterdi. İKİ YILDA BİTİRİLECEKTİ Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti. Yapım süresi olarak 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılının Haziran ayında sonuçlandırılması planlanmıştı. BİTMEYİNCE YAPIMI ÜSTELENEN FİRMAYA EK SÜRE VERİLDİ Ancak aradan geçen süre içinde yapımı üstlenen firma, maliyetlerdeki aşırı artışı gerekçe göstererek 2014 yılının Ekim ayında çalışmaları durdurmuştu. Bir türlü tamamlanamayan hat için Ulaştırma Bakanlığı tarafından İspanyol OHL-Dimetronic firmalarına projeyi tamamlaması için ek süre verilmişti. Geçtiğimiz yaz verilen ek sürenin ardından hat üzerinde çalışmalar bir kez daha başladı. ESKİ BANLİYO HATTINI HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK Havadan görüntülediğimiz eski banliyö hattında hummalı bir çalışma görülmüyor. Söğütlüçeşme, Göztepe, Erenköy bostancı bölümlerinde rayların söküldüğü eski tren yolunun bulunduğu güzergah adeta bir patika yol görünümünde. Suadiye, ve Maltepe Başıbüyük bölümünde ise hatla ilgili çalışmaların yeniden başladığı görülüyor. Hattın kapatılmasıyla birlikte Haydarpaşa Garı'nın önüne çekilen eski banliyö trenlerinin sessiz bekleyişi ise 2013 yılından bu yana sürüyor. ULAŞTIRMA BAKANI İNCELEMİŞTİ Projeyi geçtğimiz Pazar günü şantiye alanında inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Halkalı tren hattı projesinin tamamının 2018 yılının ilk aylarında bitirilmesinin hedeflendiğini açıklamıştı. Bakan Yıldırım, şehir içi trenleri, hızlı tren ve Marmaray'a bağlayacak olan Ayrılıkçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı hatlarında yapılan toplam 45 kilometrelik banliyö ve tren hatlarının yaklaşık 2 yıl 3 ay sonra tamamlanmasının planlandığını söylemişti. Proje tamamlandığında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada, Bakırköy'den Bostancı'ya 37 dakikada seyahat edilebilecek.
19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılan Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö tren hattı, 2018 yılının ilk aylarında tamamlanacak.

Pendik hattının 2016 yılı sonunda açılması öngörülüyor. Projenin tamamının yani Gebze-Halkalı tren hattının bitim tarihi için ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2018 yılının ilk aylarını gösterdi.

İKİ YILDA BİTİRİLECEKTİ

Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti. Yapım süresi olarak 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılının Haziran ayında sonuçlandırılması planlanmıştı.

BİTMEYİNCE YAPIMI ÜSTELENEN FİRMAYA EK SÜRE VERİLDİ

Ancak aradan geçen süre içinde yapımı üstlenen firma, maliyetlerdeki aşırı artışı gerekçe göstererek 2014 yılının Ekim ayında çalışmaları durdurmuştu. Bir türlü tamamlanamayan hat için Ulaştırma Bakanlığı tarafından İspanyol OHL-Dimetronic firmalarına projeyi tamamlaması için ek süre verilmişti. Geçtiğimiz yaz verilen ek sürenin ardından hat üzerinde çalışmalar bir kez daha başladı.

ESKİ BANLİYO HATTINI HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK

Havadan görüntülediğimiz eski banliyö hattında hummalı bir çalışma görülmüyor. Söğütlüçeşme, Göztepe, Erenköy bostancı bölümlerinde rayların söküldüğü eski tren yolunun bulunduğu güzergah adeta bir patika yol görünümünde. Suadiye, ve Maltepe Başıbüyük bölümünde ise hatla ilgili çalışmaların yeniden başladığı görülüyor. Hattın kapatılmasıyla birlikte Haydarpaşa Garı'nın önüne çekilen eski banliyö trenlerinin sessiz bekleyişi ise 2013 yılından bu yana sürüyor.

ULAŞTIRMA BAKANI İNCELEMİŞTİ

Projeyi geçtğimiz Pazar günü şantiye alanında inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Halkalı tren hattı projesinin tamamının 2018 yılının ilk aylarında bitirilmesinin hedeflendiğini açıklamıştı. Bakan Yıldırım, şehir içi trenleri, hızlı tren ve Marmaray'a bağlayacak olan Ayrılıkçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı hatlarında yapılan toplam 45 kilometrelik banliyö ve tren hatlarının yaklaşık 2 yıl 3 ay sonra tamamlanmasının planlandığını söylemişti. Proje tamamlandığında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada, Bakırköy'den Bostancı'ya 37 dakikada seyahat edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.