Yine yeni bir sınav

27.09.2017 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yine yeni bir sınav

Tamam, sınavsa sınav ama lütfen daha az, daha sade bir sınav diyorduk, sonunda o da oldu. Yıllarca söylediğimiz, değişmesini istediğimiz her şey bir günde gerçekleşiyor gerçekleşmesine, ama her zaman olduğu gibi anca yumurta kapıya dayandığında. İşte Yeni Sistemle ilgili başlıklar;  Martta sınav yok; Artık YGS denilen anlamsız bir sınav yok. Öğrencilerin moralini bozan, hızını kesen ve nedenleri ortadan kalkan bir sınavdan böylece kurtulmuş olduk. Tüm sınavlar Haziranda; Bundan böyle tek sınav ayı Haziran. Her şey bu ay içinde olacak ve bitecek (Yerleştirmeler hariç) YGS&LYS isimleri tarih oldu; Yeni sistemdeki sınavların ismi belli değil, zaten isim çok da önemli değil. Türkçe&Matematik dersleri ön plana çıkarılacak; Türkiye’de genel ortalamaları etkileyen ve tüm grupların sınavlarında amiral gemisi olan Türkçe-Matematik dersleri artık daha belirleyeceği olacak. Sınav Müfredatında değişlik yok; Bu sene hazırlanan arkadaşlar panik yapmasın sınav soruları tabii ki ortaokul ve lise de gördükleri konulardan olacak. Puan türleri azalacak; Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel deki onlarca Puan Türü ortadan kalktı. Yani Hukuk için TM 3, Tıp için MF3 diye bir şey yok. Artık bölümlerin tek puan türü olacak. Derslerin Katsayıları Değişecek; Türkçe-Matematik puan omurgası etrafında diğer dersler nasıl yerleşecek onu pek bilmiyoruz. Yani Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubunun puan değerleri ve Yerleştirmeye katkıları belli değil, ama okuldaki ders saatlerine göre değer alabilirler. Okul Başarısının Katkısı; Madem okulu önemli hale getirmek istiyoruz o zaman mutlaka bir OBP de işin içinde olacak. Onun için de OBP devam gibi gözüküyor. Yukarda yazdıklarımızda ufak tefek ilave ve çıkartmalar olabilir ama ana taslak bunun gibi gözüküyor. Asıl değişmeyen gerçek ise her zaman olduğu gibi ’’ Üniversiteye giriş için yine bir Sınav, yeni bir sınav’.  

Tamam, sınavsa sınav ama lütfen daha az, daha sade bir sınav diyorduk, sonunda o da oldu.

Yıllarca söylediğimiz, değişmesini istediğimiz her şey bir günde gerçekleşiyor gerçekleşmesine, ama her zaman olduğu gibi anca yumurta kapıya dayandığında.

İşte Yeni Sistemle ilgili başlıklar;


 Martta sınav yok; Artık YGS denilen anlamsız bir sınav yok. Öğrencilerin moralini bozan, hızını kesen ve nedenleri ortadan kalkan bir sınavdan böylece kurtulmuş olduk.

Tüm sınavlar Haziranda; Bundan böyle tek sınav ayı Haziran. Her şey bu ay içinde olacak ve bitecek (Yerleştirmeler hariç)

YGS&LYS isimleri tarih oldu; Yeni sistemdeki sınavların ismi belli değil, zaten isim çok da önemli değil.

Türkçe&Matematik dersleri ön plana çıkarılacak; Türkiye’de genel ortalamaları etkileyen ve tüm grupların sınavlarında amiral gemisi olan Türkçe-Matematik dersleri artık daha belirleyeceği olacak.

Sınav Müfredatında değişlik yok; Bu sene hazırlanan arkadaşlar panik yapmasın sınav soruları tabii ki ortaokul ve lise de gördükleri konulardan olacak.

Puan türleri azalacak; Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel deki onlarca Puan Türü ortadan kalktı. Yani Hukuk için TM 3, Tıp için MF3 diye bir şey yok. Artık bölümlerin tek puan türü olacak.

Derslerin Katsayıları Değişecek; Türkçe-Matematik puan omurgası etrafında diğer dersler nasıl yerleşecek onu pek bilmiyoruz.

Yani Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubunun puan değerleri ve Yerleştirmeye katkıları belli değil, ama okuldaki ders saatlerine göre değer alabilirler.

Okul Başarısının Katkısı; Madem okulu önemli hale getirmek istiyoruz o zaman mutlaka bir OBP de işin içinde olacak.

Onun için de OBP devam gibi gözüküyor.


Yukarda yazdıklarımızda ufak tefek ilave ve çıkartmalar olabilir ama ana taslak bunun gibi gözüküyor.

Asıl değişmeyen gerçek ise her zaman olduğu gibi ’’ Üniversiteye giriş için yine bir Sınav, yeni bir sınav’.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.