19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

YKS başvurusu nasıl yapılır?

Gebze 12.02.2019 - 11:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS başvuruları başladı. 12 Şubat itibariyle başlayan 2019 YKS başvuruları 6 Mart'a kadar devam edecek. YKS başvuruları ÖSYM AİS üzerinden alınıyor. Peki, başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Mart'a kadar alınacak. Her oturum için 50,00 TL yatırılacak 2019-YKS'ye 2018-2019 öğretim yılında lise veya dengi okullar ile açık  öğretim liselerinin son sınıfında öğrenim gören öğrenciler, son sınıflarında  beklemeli durumda bulunanlar ve lise mezunları başvurabilecek. YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), 15 Haziran  Cumartesi günü saat 10.15'te, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16  Haziran Pazar günü saat 10.15'te yapılacak. Üçüncü oturum  Yabancı Dil Testi (YDT) ise 16 Haziran Pazar günü saat  15.45'te başlayacak. ÖSYM'DEN UYARI    Adaylar, sınav binalarına, başörtü için kullanılan boncuklu veya  boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı,  basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit pirsing ile girebilecek. Adayların, 2019-YKS ile ilgili detaylı bilgi için ÖSYM'nin internet  sitesinde yayımlanan kılavuzu dikkatle okumaları gerekiyor. KAÇ SORU SORULACAK?   TYT'de adaylara 40 soruluk Türkçe, 20 soruluk Sosyal Bilimler, 40  soruluk Temel Matematik ve 20 soruluk Fen Bilimleri testi olmak üzere 120 soru  yöneltilecek. AYT'de adaylara, 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1,  40 soruluk Sosyal Bilimler-2 testi, 40 soruluk Matematik ile 40 soruluk Fen  Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek. AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken  testleri cevaplayacak. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını  isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecek. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde  yapılacak. Her dil için 80 sorudan oluşan ayrı soru kitapçığı bulunacak. Sınavda  adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek. KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ
YKS başvuruları başladı. 12 Şubat itibariyle başlayan 2019 YKS başvuruları 6 Mart'a kadar devam edecek. YKS başvuruları ÖSYM AİS üzerinden alınıyor. Peki, başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Mart'a kadar alınacak. Her oturum için 50,00 TL yatırılacak

2019-YKS'ye 2018-2019 öğretim yılında lise veya dengi okullar ile açık  öğretim liselerinin son sınıfında öğrenim gören öğrenciler, son sınıflarında  beklemeli durumda bulunanlar ve lise mezunları başvurabilecek.

YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), 15 Haziran  Cumartesi günü saat 10.15'te, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16  Haziran Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

Üçüncü oturum  Yabancı Dil Testi (YDT) ise 16 Haziran Pazar günü saat  15.45'te başlayacak.

ÖSYM'DEN UYARI
  
Adaylar, sınav binalarına, başörtü için kullanılan boncuklu veya  boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı,  basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit pirsing ile girebilecek.

Adayların, 2019-YKS ile ilgili detaylı bilgi için ÖSYM'nin internet  sitesinde yayımlanan kılavuzu dikkatle okumaları gerekiyor.

KAÇ SORU SORULACAK?  

TYT'de adaylara 40 soruluk Türkçe, 20 soruluk Sosyal Bilimler, 40  soruluk Temel Matematik ve 20 soruluk Fen Bilimleri testi olmak üzere 120 soru  yöneltilecek.

AYT'de adaylara, 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1,  40 soruluk Sosyal Bilimler-2 testi, 40 soruluk Matematik ile 40 soruluk Fen  Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken  testleri cevaplayacak. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını  isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde  yapılacak. Her dil için 80 sorudan oluşan ayrı soru kitapçığı bulunacak. Sınavda  adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.