YÖK Başkanı Dr. Yekta Saraç açıkladı!

Gündem 17.10.2020 - 14:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

YÖK Başkanı Dr. Yekta Saraç açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dün TBMM tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapıldığını belirterek aktardığı son dakika bilgisinde "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir" dedi. Üniversitelerde son dakika değişikliği! Vakıf üniversitelerine tıp fakültesi kurmak için hastane şartı getirildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dün TBMM tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapıldığını belirterek "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir" dedi. İşte üniversitelere de tebliğ edilen son dakika değişikliğinin detayları... YÖK Başkanı Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tıp eğitiminde ihmalin müsamaha ile karşılanmasının telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açacağının malum olduğunu belirtti. SON DAKİKA TIP FAKÜLTESİ KURULUŞUNDA HASTANE ŞARTI RESMEN YÜRÜRLÜKTE Öğrencilerin gerekli ve yeterli tıp eğitimi alabilmeleri için teorik dersler dışında, uygulamalı eğitim de alarak sağlık hizmeti sunmalarının gerektiğini bildiren Prof. Dr. Saraç, "Tıp Fakültesi bulunan vakıf üniversitelerinin kendi hastanelerine sahip olmasının tıp eğitimi açısından niteliği artırıcı önemli etkileri olacağı, bazı aksamaları ortadan kaldıracağı gerekçesi ile dün Meclisimiz tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapılmıştır" dedi. “VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN TIP FAKÜLTESİ KURABİLMELERİ İÇİN ŞARTLAR GETİRİLDİ” Değişiklikle ilgili ilk duyuruyu AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapmış ve "Hastaneleri asgari 200 yatak kapasitesine sahip olmayan vakıf üniversitelerinin, tıp fakültesi açamayacağı bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz" demişti. Saraç son dakika bilgilerini verdiği açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü; "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir. Eğitim ve öğretimin niteliğine ve kalitesine sürekli dikkat çeken Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile hazırlanan, iktidar muhalefet değerli milletvekillerinin desteği ile Meclisimizde kabul edilen yasal düzenlemeden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isteriz" Değişiklik sonrasında artık vakıf üniversiteleri hastanesi olmaksızın ekonomik kazanç gerekçesiyle teşekkülü sağlamadan tıp fakültesi açamayacak. Kaynak: DHA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dün TBMM tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapıldığını belirterek aktardığı son dakika bilgisinde "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir" dedi.

Üniversitelerde son dakika değişikliği! Vakıf üniversitelerine tıp fakültesi kurmak için hastane şartı getirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dün TBMM tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapıldığını belirterek "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir" dedi. İşte üniversitelere de tebliğ edilen son dakika değişikliğinin detayları...

YÖK Başkanı Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tıp eğitiminde ihmalin müsamaha ile karşılanmasının telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açacağının malum olduğunu belirtti.

SON DAKİKA TIP FAKÜLTESİ KURULUŞUNDA HASTANE ŞARTI RESMEN YÜRÜRLÜKTE

Öğrencilerin gerekli ve yeterli tıp eğitimi alabilmeleri için teorik dersler dışında, uygulamalı eğitim de alarak sağlık hizmeti sunmalarının gerektiğini bildiren Prof. Dr. Saraç, "Tıp Fakültesi bulunan vakıf üniversitelerinin kendi hastanelerine sahip olmasının tıp eğitimi açısından niteliği artırıcı önemli etkileri olacağı, bazı aksamaları ortadan kaldıracağı gerekçesi ile dün Meclisimiz tarafından önemli bir kanuni düzenleme yapılmıştır" dedi.

“VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN TIP FAKÜLTESİ KURABİLMELERİ İÇİN ŞARTLAR GETİRİLDİ”

Değişiklikle ilgili ilk duyuruyu AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapmış ve "Hastaneleri asgari 200 yatak kapasitesine sahip olmayan vakıf üniversitelerinin, tıp fakültesi açamayacağı bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz" demişti. Saraç son dakika bilgilerini verdiği açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü; "Tıp eğitimi açısından çok önemli olan bu yasal düzenleme ile vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi kurabilmeleri için kendisine ait hastanesi olma şartı getirilmiştir. Eğitim ve öğretimin niteliğine ve kalitesine sürekli dikkat çeken Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile hazırlanan, iktidar muhalefet değerli milletvekillerinin desteği ile Meclisimizde kabul edilen yasal düzenlemeden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isteriz" Değişiklik sonrasında artık vakıf üniversiteleri hastanesi olmaksızın ekonomik kazanç gerekçesiyle teşekkülü sağlamadan tıp fakültesi açamayacak.

Kaynak: DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.