Yolun bir kısmı 1 Temmuz’da açılıyor

Gebze 24.06.2016 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yolun bir kısmı 1 Temmuz’da açılıyor

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz'da trafiğe açılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ( İzmit Körfez Geçişi Köprüsü/Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. DURMAK GERİ DÖNMEK YASAK Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilecek. Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek.Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek. SÜRE KISALIYOR Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze'den başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi'ye kadar gidilebilecek. İstanbul'dan Orhangazi'ye yaklaşık 3-3,5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45 dakikaya düşmüş olacak.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz'da trafiğe açılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ( İzmit Körfez Geçişi Köprüsü/Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak.

DURMAK GERİ DÖNMEK YASAK
Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilecek.
Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek.Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek.

SÜRE KISALIYOR

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze'den başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi'ye kadar gidilebilecek. İstanbul'dan Orhangazi'ye yaklaşık 3-3,5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45 dakikaya düşmüş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.