Yönetmelik değişirse ekmeğimiz büyüyecek

Kocaeli 27.02.2016 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yönetmelik değişirse ekmeğimiz büyüyecek

Kocaeli Fırıncılar Odası, geçen yılın sonlarında Türkiye’de ilk ekmek zammını ilimizde uygulamaya koymuş, 250 gramlık ekmeğin fiyatı, 1 TL’den 1.25 TL’ye çıkartılmıştı.

VALİLİKLE PAZARLIK İzmit’teki ekmek zammını geçtiğimiz aylarda diğer illerdeki zamlar takip edince, Gıda Tarım ve Hayvancık Bakanı ile fırıncılar arasında zam polemikleri başlamıştı. Kocaeli Valiliği de bu süreçte, ilimizdeki ekmek zammı ile ilgili mahkemeye başvurmuştu. Kocaeli Fırıncılar Odası, şimdi Valilikle yeni bir pazarlık yapıyor.  25 GRAM BÜYÜYECEK Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, 250 Gram olan ekmeğin ağırlığını 275 Grama çıkartmaya hazır olduklarını Valiliğe bildirdi. Fırıncılar, 1.25 TL’lik fiyatı değiştirmiyor. Ancak Bakanlık yönetmeliğine göre, ekmek gramajı 50 gram artıyor veya eksiliyor. Bu nedenle Fırıncılar Odası’nın önerisi yönetmeliğe uymuyor. Oda Başkanı Sarı, “Biz ekmeği 25 gram büyütmeye hazırız. Bu da fiyatta yüzde 25 indirim anlamına geliyor. Yönetmeliğin esnetilmesini istedik. Biz emek gramajını 50 gram artıramayız. Önümüzdeki hafta başında durum kesinleşecek” dedi. 
Kocaeli Fırıncılar Odası, geçen yılın sonlarında Türkiye’de ilk ekmek zammını ilimizde uygulamaya koymuş, 250 gramlık ekmeğin fiyatı, 1 TL’den 1.25 TL’ye çıkartılmıştı.
VALİLİKLE PAZARLIK
İzmit’teki ekmek zammını geçtiğimiz aylarda diğer illerdeki zamlar takip edince, Gıda Tarım ve Hayvancık Bakanı ile fırıncılar arasında zam polemikleri başlamıştı. Kocaeli Valiliği de bu süreçte, ilimizdeki ekmek zammı ile ilgili mahkemeye başvurmuştu. Kocaeli Fırıncılar Odası, şimdi Valilikle yeni bir pazarlık yapıyor. 

25 GRAM BÜYÜYECEK
Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, 250 Gram olan ekmeğin ağırlığını 275 Grama çıkartmaya hazır olduklarını Valiliğe bildirdi. Fırıncılar, 1.25 TL’lik fiyatı değiştirmiyor. Ancak Bakanlık yönetmeliğine göre, ekmek gramajı 50 gram artıyor veya eksiliyor. Bu nedenle Fırıncılar Odası’nın önerisi yönetmeliğe uymuyor. Oda Başkanı Sarı, “Biz ekmeği 25 gram büyütmeye hazırız. Bu da fiyatta yüzde 25 indirim anlamına geliyor. Yönetmeliğin esnetilmesini istedik. Biz emek gramajını 50 gram artıramayız. Önümüzdeki hafta başında durum kesinleşecek” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.