“Yorgunluk ve stres migreni tetikliyor”

25.02.2016 - 16:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

“Yorgunluk ve stres migreni tetikliyor”

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından 22-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen "Baş Ağrısı Haftası’’ kapsamında migren hastalığı anlatıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte konuyla ilgili bilgiler veren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macit Selekler, migren hastalığının tanımını yaptı. Prof. Dr. Selekler ‘’Migren, baş ağrıları ve ataklar ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle şiddetli olan ağrılar, hastaların bazılarında sıklıkla bazılarında ise daha nadir görülebilir. Ağrının yanında bulantı, yüksek ses ve ışıktan rahatsız olma gibi etkenler varsa ve baş ağrısı günlük hayatınızı olumsuz bir şekilde etkiliyorsa bu migren hastası olduğunuza işarettir’’ dedi.  HASTALIĞI TETİKLEYEN UNSURLAR Selekler konuşmasının devamında migren hastalığını tetikleyen unsurlardan bahsederek ‘’Migren hastalığının tetikleyicileri, her kişide aynı şekilde olmayabilir. Migren eşiği düşük olan hastalarda bir tetikleyici bile migren atağını başlatabilir. Migren eşiği yüksek hastaların migren ataklarının başlaması için ise birkaç tetikleyici unsurun bir araya gelmesi gerekmektedir. Yorgunluk, uykusuzluk, stres, korku ve endişe hali migren eşiğini düşürerek atakların daha hızlı olmasına neden olur’’ ifadelerini kullandı, tedavi yöntemlerinden bahsetti.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından 22-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen "Baş Ağrısı Haftası’’ kapsamında migren hastalığı anlatıldı.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte konuyla ilgili bilgiler veren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macit Selekler, migren hastalığının tanımını yaptı. Prof. Dr. Selekler ‘’Migren, baş ağrıları ve ataklar ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle şiddetli olan ağrılar, hastaların bazılarında sıklıkla bazılarında ise daha nadir görülebilir. Ağrının yanında bulantı, yüksek ses ve ışıktan rahatsız olma gibi etkenler varsa ve baş ağrısı günlük hayatınızı olumsuz bir şekilde etkiliyorsa bu migren hastası olduğunuza işarettir’’ dedi. 

HASTALIĞI TETİKLEYEN UNSURLAR
Selekler konuşmasının devamında migren hastalığını tetikleyen unsurlardan bahsederek ‘’Migren hastalığının tetikleyicileri, her kişide aynı şekilde olmayabilir. Migren eşiği düşük olan hastalarda bir tetikleyici bile migren atağını başlatabilir. Migren eşiği yüksek hastaların migren ataklarının başlaması için ise birkaç tetikleyici unsurun bir araya gelmesi gerekmektedir. Yorgunluk, uykusuzluk, stres, korku ve endişe hali migren eşiğini düşürerek atakların daha hızlı olmasına neden olur’’ ifadelerini kullandı, tedavi yöntemlerinden bahsetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.