YÖRÜKLER TAPULARINA KAVUŞTU!

Gebze 08.06.2018 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

YÖRÜKLER TAPULARINA KAVUŞTU!

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 22 Orman Köylüsü aileye tapularını takdim etti

Gebze Sığırlık Kurtgölü Merası’nda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Yörüklerle iftarda buluştu. İftar programının ardından Işık ve Aksoy Yörüklere ait 22 ev tapusunu sahiplerine teslim etti. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Yörüklerle iftarda buluştu.  Gebze Yörük Derneği tarafından düzenlenen iftar programa; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Kocaeli Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke ve çok sayıda Yörük vatandaş katıldı. TEŞEKKÜR EDİYORUM Programda açılış konuşmasını yapan Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke, “Öncelikle biz 22 aile olarak bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün burada yıllardır beklediğimiz tapularımıza kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. YERLEŞİK HAYATA GEÇTİKLERİ İÇİN TAPULARINI VERDİK Karateke’nin ardından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Daha önce görev yaptığım Muğla ve Mersin Valiliği görevimde Yörüklerin kültürünü çok yakından biliyorum. Yörüklerin burada sorunlarını dile getirmiş olmaları ve yerleşik hayata geçmeleri nedeniyle bugün tapularını takdim edeceğiz ve bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Destek olan başta Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. BU KÜLTÜRÜ SAHİPLENMEMİZ GEREK Aksoy’un ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise; “Böylesine güzel bir ortamda güzel insanlarla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu kültürü sahiplenmemiz gerek. Bu kültürün yaşaması hepimizin omuzlarında bir yük. Bu Türkmen Yörük kültürünün yaşaması konusunda görevimiz ne olursa olsun gereken her türlü desteği vereceğiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarsak geleceğe güvenle bakabiliriz. Sığırlık merasındaki sorun uzun zamandır devam eden bir sorundu. Bu sorunun giderilmesi vereceğimiz tapularla taçlanmış olacak. Bu konuyu çözdüğümüz için çok mutluyuz.” diyerek, iftar programının düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. TAPULARI IŞIK VE AKSOY VERDİ Konuşmaların ardından Yörük vatandaşlar Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Valisine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundular. Yenilen iftar yemeğinden sonra Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 22 Yörük vatandaşa evlerinin tapusunu vererek, hayırlı olsun temennisinde bulunurken, program sonunda Yörük vatandaşlar Işık ve Aksoy’a el dikimi seccade hediye ettiler.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 22 Orman Köylüsü aileye tapularını takdim etti

Gebze Sığırlık Kurtgölü Merası’nda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Yörüklerle iftarda buluştu. İftar programının ardından Işık ve Aksoy Yörüklere ait 22 ev tapusunu sahiplerine teslim etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Yörüklerle iftarda buluştu.  Gebze Yörük Derneği tarafından düzenlenen iftar programa; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Kocaeli Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke ve çok sayıda Yörük vatandaş katıldı.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programda açılış konuşmasını yapan Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke, “Öncelikle biz 22 aile olarak bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün burada yıllardır beklediğimiz tapularımıza kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YERLEŞİK HAYATA GEÇTİKLERİ İÇİN TAPULARINI VERDİK

Karateke’nin ardından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Daha önce görev yaptığım Muğla ve Mersin Valiliği görevimde Yörüklerin kültürünü çok yakından biliyorum. Yörüklerin burada sorunlarını dile getirmiş olmaları ve yerleşik hayata geçmeleri nedeniyle bugün tapularını takdim edeceğiz ve bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Destek olan başta Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

BU KÜLTÜRÜ SAHİPLENMEMİZ GEREK

Aksoy’un ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise; “Böylesine güzel bir ortamda güzel insanlarla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu kültürü sahiplenmemiz gerek. Bu kültürün yaşaması hepimizin omuzlarında bir yük. Bu Türkmen Yörük kültürünün yaşaması konusunda görevimiz ne olursa olsun gereken her türlü desteği vereceğiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarsak geleceğe güvenle bakabiliriz. Sığırlık merasındaki sorun uzun zamandır devam eden bir sorundu. Bu sorunun giderilmesi vereceğimiz tapularla taçlanmış olacak. Bu konuyu çözdüğümüz için çok mutluyuz.” diyerek, iftar programının düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

TAPULARI IŞIK VE AKSOY VERDİ

Konuşmaların ardından Yörük vatandaşlar Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Valisine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundular. Yenilen iftar yemeğinden sonra Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 22 Yörük vatandaşa evlerinin tapusunu vererek, hayırlı olsun temennisinde bulunurken, program sonunda Yörük vatandaşlar Işık ve Aksoy’a el dikimi seccade hediye ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.