GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Yüksek gerilim hattı Dilovası’nda bitecek

Dilovası 05.08.2020 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yüksek gerilim hattı Dilovası’nda bitecek

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından Kocaeli’de yeni bir yüksek gerilim hattı yapılacak. İzmit’ten başlayıp Dilovası’nda bitecek olan hattın uzunluğu 37 kilometre olacak. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yaklaşık 37 kilometre uzunluğundan yeni bir enerjisi İletim hattı projesi hazırladı. “380 Kv İzmit 380 Tm - Makina OSB Tm - Diliskelesi EEİH)” adı verilen proje İzmit’ten başlayıp ile Dilovası’na kadar uzanacak. 2018 yılında projesi hazırlanan Yeksek gerilim hattı ile ilgili, belediyelerine ve kamu kurumlarının istekleri doğrultusunda proje revizyonu yapıldı. Yapılan revizyonun ardında hazırlanan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.  İzmit Çayırköy’den başlayacak olan hat, Sepetçi, Sekbanlı, Kabaoğlu, Derince ilçesinde Toylar, Körfez ilçesinde Dereköy, Belen, İlimtepe, Kalburcu, Elmacık ve Dilovası ilçesinde Tepecik, Köseler mevkilerinden geçecek.  Hattın uzunluğu 37.9 kilometre olacak. KAMULAŞTIRMA YAPILACAK Yüksek gerilim hattı güzergahında 65 taşıyıcı, 1 nihai direk ve 34 durdurucu direk olmak üzere toplam 100 adet yeni direğin inşası planlanmakta. Proje kapsamında tesis edilecek direklerin isabet ettiği alanlar kamulaştırılacak. Direklerin isabet ettiği alanlarda yoğun olmak üzere, güzergâhın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere toplam 50 metre genişliğindeki koridorda inşaat çalışmaları yapılacak. 12 ayda tamamlanacak olan projenin maliyetini ise 5 milyon TL olduğu açıklandı. Projenin tamamlanması ile Kocaeli ili ve ilçelerinde yaşayan bölge halkının, sanayi ve tarım tesislerinin ihtiyacı olan kaliteli ve sürekli enerji ihtiyacı karşılanacağı, böylece, Kocaeli İlinde sanayinin, tarımın ve turizmin gelişmesi sağlanacak ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimindeki süreklilikte sekteye uğramayacak, enerji kaynağı olarak yüksek gerilime ihtiyaç duyan sanayi alanlarının bu bölgede yaygınlaşması sağlanmış olacağı ifade edildi.  

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından Kocaeli’de yeni bir yüksek gerilim hattı yapılacak. İzmit’ten başlayıp Dilovası’nda bitecek olan hattın uzunluğu 37 kilometre olacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yaklaşık 37 kilometre uzunluğundan yeni bir enerjisi İletim hattı projesi hazırladı. “380 Kv İzmit 380 Tm - Makina OSB Tm - Diliskelesi EEİH)” adı verilen proje İzmit’ten başlayıp ile Dilovası’na kadar uzanacak. 2018 yılında projesi hazırlanan Yeksek gerilim hattı ile ilgili, belediyelerine ve kamu kurumlarının istekleri doğrultusunda proje revizyonu yapıldı. Yapılan revizyonun ardında hazırlanan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.  İzmit Çayırköy’den başlayacak olan hat, Sepetçi, Sekbanlı, Kabaoğlu, Derince ilçesinde Toylar, Körfez ilçesinde Dereköy, Belen, İlimtepe, Kalburcu, Elmacık ve Dilovası ilçesinde Tepecik, Köseler mevkilerinden geçecek.  Hattın uzunluğu 37.9 kilometre olacak.

KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Yüksek gerilim hattı güzergahında 65 taşıyıcı, 1 nihai direk ve 34 durdurucu direk olmak üzere toplam 100 adet yeni direğin inşası planlanmakta. Proje kapsamında tesis edilecek direklerin isabet ettiği alanlar kamulaştırılacak. Direklerin isabet ettiği alanlarda yoğun olmak üzere, güzergâhın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere toplam 50 metre genişliğindeki koridorda inşaat çalışmaları yapılacak. 12 ayda tamamlanacak olan projenin maliyetini ise 5 milyon TL olduğu açıklandı. Projenin tamamlanması ile Kocaeli ili ve ilçelerinde yaşayan bölge halkının, sanayi ve tarım tesislerinin ihtiyacı olan kaliteli ve sürekli enerji ihtiyacı karşılanacağı, böylece, Kocaeli İlinde sanayinin, tarımın ve turizmin gelişmesi sağlanacak ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimindeki süreklilikte sekteye uğramayacak, enerji kaynağı olarak yüksek gerilime ihtiyaç duyan sanayi alanlarının bu bölgede yaygınlaşması sağlanmış olacağı ifade edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.