Yurtdışından gelen ekip KOSKEM’den eğitim alıyor

Kocaeli 29.08.2017 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yurtdışından gelen ekip KOSKEM’den eğitim alıyor

Amerika ve Avustralya’dan gelen ekip, KOSKEM ile sahillerde cankurtaranlık eğitimlerine katılıyor.

Amerika ve Avustralya’dan gelen ekip, KOSKEM ile sahillerde cankurtaranlık eğitimlerine katılıyor. KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi)’in İzmit Körfezi ve Kandıra sahillerindeki cankurtaranlık hizmeti çalışmalarında Amerika Birleşik Devletleri ve Avusturalya’dan gelen ISLA(Uluslararası Sörf Cankurtarma Birliği) ekibi eğitim çalışmalarına başladı. Eğitimlerde ekipman seçimi, istasyon kurulumu, dalgalı denizde yüzme teknikleri, kurtarma teknikleri, kazazedeye yaklaşma, olay yeri yönetimi, rip(çeken akıntı)in belirlenmesi gibi konular üzerinde karşılıklı teori ve uygulamalı eğitim veriliyor. ISLA ekibini karşılayanlar arasında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ile Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan da yer aldı. KOSKEM BAYRAMDA DA İŞ BAŞINDA KOSKEM’e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip sahillerde görev yapıyor. Özellikle vatandaşların suya girdiği yoğun saatlerde cankurtaranlar denizi dürbünle sürekli tarayarak boğulma vakalarını gözlemliyorlar. KOSKEM ekipleri tarafından vatandaşlara, cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri ve rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. KOSKEM, bayram tatili boyunca da hizmet veremeye devam edecek.
Amerika ve Avustralya’dan gelen ekip, KOSKEM ile sahillerde cankurtaranlık eğitimlerine katılıyor.

Amerika ve Avustralya’dan gelen ekip, KOSKEM ile sahillerde cankurtaranlık eğitimlerine katılıyor. KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi)’in İzmit Körfezi ve Kandıra sahillerindeki cankurtaranlık hizmeti çalışmalarında Amerika Birleşik Devletleri ve Avusturalya’dan gelen ISLA(Uluslararası Sörf Cankurtarma Birliği) ekibi eğitim çalışmalarına başladı. Eğitimlerde ekipman seçimi, istasyon kurulumu, dalgalı denizde yüzme teknikleri, kurtarma teknikleri, kazazedeye yaklaşma, olay yeri yönetimi, rip(çeken akıntı)in belirlenmesi gibi konular üzerinde karşılıklı teori ve uygulamalı eğitim veriliyor. ISLA ekibini karşılayanlar arasında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ile Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan da yer aldı.

KOSKEM BAYRAMDA DA İŞ BAŞINDA

KOSKEM’e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip sahillerde görev yapıyor. Özellikle vatandaşların suya girdiği yoğun saatlerde cankurtaranlar denizi dürbünle sürekli tarayarak boğulma vakalarını gözlemliyorlar. KOSKEM ekipleri tarafından vatandaşlara, cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri ve rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. KOSKEM, bayram tatili boyunca da hizmet veremeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.