GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Yusuf Savaş İlkokulu’nda Erasmus Haftası

Darıca 19.02.2020 - 12:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yusuf Savaş İlkokulu’nda Erasmus Haftası

Darıca Yusuf Savaş İlkokulu, Türkiye Ulusal ajansı tarafından kabul edilip bütçelendirilen ve şu anda yürütülmekte olan üç Erasmus + okul ortaklıkları projesinden biri olan Oyunlarla Ulaşılan Kasabam adlı Erasmus + projesi faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında uygulanacak altı öğrenme ve öğretme faaliyetinden ikincisi, proje ortağı olan Almanya, Slovenya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den Darıca Faik Şahenk İlkokulu’ndan toplamda 16 öğretmenin katılımıyla Yusuf Savaş İlkokulunda gerçekleşti. Bir hafta süreyle Darıca’da ağırlanan öğretmenler Yusuf Savaş İlkokulu’nun hazırladığı program çerçevesinde Yabancı Dil Öğretimi ve Öğreniminde farklı metotlarla hazırlanmış oyunları ve aktif öğrenme stratejilerini sınıflarda atölye çalışmaları ile öğrendiler. Ayrıca yabancı öğretmenlerin öğrencilere kendi dillerinden basit kelimeleri ve cümleleri öğrettiği bir dil seansı ve yine yabancı öğretmenlerin kendi kültürlerine ait oyunları öğrencilere öğrettiği bir oyun dersi de programa dahil edildi. AKTİF ÖĞRENME STRATEJİLERİYLE ÖĞRETEBİLME ÜZERİNE ÇALIŞACAKLAR Oyunlarla ulaşılan kasabam adlı proje kapsamında proje ortakları iki sene boyunca ilkokullarda yabancı dil, matematik, okuma becerileri, çevre bilinci, sağlıklı yaşam bilinci, demokrasi ve bilim (STEM) eğitimini oyunlarla ve aktif öğrenme stratejileriyle öğretebilme üzerine çalışacaklar. Teknoloji kullanılarak öğrencilerin dijital ortamda oluşturacakları birer kasabaya proje boyunca öğrenilen oyun ve etkinlikler eklenerek her ortak okulun oyunlarla ulaşılan bir kasabası olacak. Her ortak okulun öğrencileri kendi kurdukları dijital kasabanın nüfusunu oluşturacak. En iyi yabancı dil, matematik, bilim ve okuma becerilerini öğrenme metotları ve oyunlarını kasabalarına ekleyecek öğrenciler, öğrendikleri yeni bilgileri kasabalarına uygulayarak hayallerindeki sağlıklı yaşamın, temiz çevrenin ve demokrasi ortamının olduğu bir kasaba oluşturmuş olacaklar. OĞUZ DA KATILDI Bir hafta boyunca hazırlanan faaliyetler katılımcı öğretmenlere Yusuf Savaş İlkokulu idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tarafından sunuldu. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un Yusuf Savaş İlkokulu’na yaptığı ziyaretle sonlanan bir hafta süreli öğrenme ve öğretme etkinliği ziyaretçi öğretmenlerin memnuniyetiyle tamamlandı.       

Darıca Yusuf Savaş İlkokulu, Türkiye Ulusal ajansı tarafından kabul edilip bütçelendirilen ve şu anda yürütülmekte olan üç Erasmus + okul ortaklıkları projesinden biri olan Oyunlarla Ulaşılan Kasabam adlı Erasmus + projesi faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında uygulanacak altı öğrenme ve öğretme faaliyetinden ikincisi, proje ortağı olan Almanya, Slovenya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den Darıca Faik Şahenk İlkokulu’ndan toplamda 16 öğretmenin katılımıyla Yusuf Savaş İlkokulunda gerçekleşti. Bir hafta süreyle Darıca’da ağırlanan öğretmenler Yusuf Savaş İlkokulu’nun hazırladığı program çerçevesinde Yabancı Dil Öğretimi ve Öğreniminde farklı metotlarla hazırlanmış oyunları ve aktif öğrenme stratejilerini sınıflarda atölye çalışmaları ile öğrendiler. Ayrıca yabancı öğretmenlerin öğrencilere kendi dillerinden basit kelimeleri ve cümleleri öğrettiği bir dil seansı ve yine yabancı öğretmenlerin kendi kültürlerine ait oyunları öğrencilere öğrettiği bir oyun dersi de programa dahil edildi.

AKTİF ÖĞRENME STRATEJİLERİYLE ÖĞRETEBİLME ÜZERİNE ÇALIŞACAKLAR

Oyunlarla ulaşılan kasabam adlı proje kapsamında proje ortakları iki sene boyunca ilkokullarda yabancı dil, matematik, okuma becerileri, çevre bilinci, sağlıklı yaşam bilinci, demokrasi ve bilim (STEM) eğitimini oyunlarla ve aktif öğrenme stratejileriyle öğretebilme üzerine çalışacaklar. Teknoloji kullanılarak öğrencilerin dijital ortamda oluşturacakları birer kasabaya proje boyunca öğrenilen oyun ve etkinlikler eklenerek her ortak okulun oyunlarla ulaşılan bir kasabası olacak. Her ortak okulun öğrencileri kendi kurdukları dijital kasabanın nüfusunu oluşturacak. En iyi yabancı dil, matematik, bilim ve okuma becerilerini öğrenme metotları ve oyunlarını kasabalarına ekleyecek öğrenciler, öğrendikleri yeni bilgileri kasabalarına uygulayarak hayallerindeki sağlıklı yaşamın, temiz çevrenin ve demokrasi ortamının olduğu bir kasaba oluşturmuş olacaklar.

OĞUZ DA KATILDI

Bir hafta boyunca hazırlanan faaliyetler katılımcı öğretmenlere Yusuf Savaş İlkokulu idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tarafından sunuldu. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un Yusuf Savaş İlkokulu’na yaptığı ziyaretle sonlanan bir hafta süreli öğrenme ve öğretme etkinliği ziyaretçi öğretmenlerin memnuniyetiyle tamamlandı. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.