Yüzde 71’i tamamlandı!

Kocaeli 13.05.2019 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yüzde 71’i tamamlandı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmaların yüzde 71’i tamamlandı. Çalışmaların hızla sürdüğü yol havadan görüntülendi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar sona yaklaşıyor. Karayolları 69. Bölge Müdürleri Toplantısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın 2020 yılında hizmete açılacağını söylediği, iki kıtayı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesimindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında toplam 430 kilometrelik yola sahip olacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde dev viyadükler ve tünellerin büyük bir kısmı tamamlandı. Alınan bilgilere göre, toplam 4 milyar 839 milyon 924 bin 857 dolara mal olması beklenen projenin Avrupa kesimindeki çalışmalarının yüzde 74'ü tamamlanırken, Asya kesiminde ise çalışmaların yüzde 69'u tamamlandı. Yapılan çalışmalar ile projenin tamamında çalışmaların yüzde 71 oranında sonlandırıldığı öğrenildi. KOCAELİ-SAKARYA ARASINDA ÇALIŞMALAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ Çalışmaları süren Kuzey Marmara Otoyolu'nda 45 kilometre uzunluğunda ve 476 milyon dolar maliyeti olan 45 kilometrelik 4. kesim geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Yolun Dilovası Liman Yolu bağlantısı ve Sakarya arasında bulunan 48,72 kilometrelik kısmında ise çalışmaların büyük bir kısmı sonlandı. Çalışmaların devam ettiği 5. kısımda bir yandan tünellerdeki çalışmalar sonlandırılırken, diğer yandan da dolgu ve asfaltlama çalışmaları sürüyor. 5. Kısımda ise çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağı öğrenildi. Projenin 5. kısmında devam eden çalışmalar havadan görüntülenirken, 2020 yılında hizmete girmesi beklenen yolda çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı görülüyor. İki kıt'ayı birbirine bağlayacak ve ulaşımda büyük bir rahatlamayı sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, dünyada eşi görülmeyen yapıları ile adından söz ettirecek.
Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmaların yüzde 71’i tamamlandı. Çalışmaların hızla sürdüğü yol havadan görüntülendi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar sona yaklaşıyor. Karayolları 69. Bölge Müdürleri Toplantısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın 2020 yılında hizmete açılacağını söylediği, iki kıtayı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesimindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında toplam 430 kilometrelik yola sahip olacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde dev viyadükler ve tünellerin büyük bir kısmı tamamlandı. Alınan bilgilere göre, toplam 4 milyar 839 milyon 924 bin 857 dolara mal olması beklenen projenin Avrupa kesimindeki çalışmalarının yüzde 74'ü tamamlanırken, Asya kesiminde ise çalışmaların yüzde 69'u tamamlandı. Yapılan çalışmalar ile projenin tamamında çalışmaların yüzde 71 oranında sonlandırıldığı öğrenildi.

KOCAELİ-SAKARYA ARASINDA ÇALIŞMALAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Çalışmaları süren Kuzey Marmara Otoyolu'nda 45 kilometre uzunluğunda ve 476 milyon dolar maliyeti olan 45 kilometrelik 4. kesim geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Yolun Dilovası Liman Yolu bağlantısı ve Sakarya arasında bulunan 48,72 kilometrelik kısmında ise çalışmaların büyük bir kısmı sonlandı. Çalışmaların devam ettiği 5. kısımda bir yandan tünellerdeki çalışmalar sonlandırılırken, diğer yandan da dolgu ve asfaltlama çalışmaları sürüyor. 5. Kısımda ise çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağı öğrenildi. Projenin 5. kısmında devam eden çalışmalar havadan görüntülenirken, 2020 yılında hizmete girmesi beklenen yolda çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı görülüyor. İki kıt'ayı birbirine bağlayacak ve ulaşımda büyük bir rahatlamayı sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, dünyada eşi görülmeyen yapıları ile adından söz ettirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.