ZAManı geldi

Gebze 08.12.2015 - 08:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ZAManı geldi

Önümüzdeki ay maaşlar değişecek. İşçiden memura, emekliden işsize kadar hemen herkes Ocak'ta zam alacak. Hatta pek çok kesim 2 ya da 3 artışla karşılaşacak...

Milyonların zam ayına sayılı gün kaldı. Ocak'ta işçilerden memurlara, emeklilerden işsizlere kadar hemen her kesim maaşını farklı alacak. İşte milyonları bekleyen gelişmeler:  ASGARİ ÜCRETLİLER:  Net asgari ücret Ocak'ta bin liradan bin 300 liraya çıkacak. Net asgari ücret bekar çalışana göre hesaplandığı için, evli ve çocuklu asgari ücretliler daha yüksek gelir elde edecek. Ayrıca işin tehlikesine göre ücret farklılaşacak. Tehlikeli işlerde çalışanlar daha yüksek maaş alacak. İŞSİZLER: İşsizlik maaşı, asgari ücret zammıyla yükselecek. Ödenen işsizlik maaşı, son 4 ayda alınan brüt ücretin ortalamasının yüzde 40'ı oluyor. Ancak işsizlik maaşı, brüt asgari ücretinyüzde 80'ini geçemiyor. Halen işsizlik maaşı, damga vergisi düşüldükten sonra en düşük505 lira 53 kuruş, en yüksek ise bin 11 lira 7 kuruş olarak uygulanıyor. Brüt asgari ücretinbin 647 lira olmasıyla en düşük işsizlik maaşı 653, en yükseği bin 307 lira civarına yükselecek. 
Önümüzdeki ay maaşlar değişecek. İşçiden memura, emekliden işsize kadar hemen herkes Ocak'ta zam alacak. Hatta pek çok kesim 2 ya da 3 artışla karşılaşacak...

Milyonların  ayına sayılı gün kaldı. Ocak'ta işçilerden memurlara, emeklilerden işsizlere kadar hemen her kesim ını farklı alacak. İşte milyonları bekleyen gelişmeler: 

ASGARİ ÜCRETLİLER: 
Net asgari ücret Ocak'ta bin liradan bin 300 liraya çıkacak. Net asgari ücret bekar a göre hesaplandığı için, evli ve çocuklu asgari ücretliler daha yüksek gelir elde edecek. Ayrıca işin tehlikesine göre ücret farklılaşacak. Tehlikeli işlerde çalışanlar daha yüksek maaş alacak.

İŞSİZLER:
İşsizlik maaşı, asgari ücret zammıyla yükselecek. Ödenen işsizlik maaşı, son 4 ayda alınan brüt ücretin ortalamasının yüzde 40'ı oluyor. Ancak işsizlik maaşı, brüt asgari ücretinyüzde 80'ini geçemiyor. Halen işsizlik maaşı, damga vergisi düşüldükten sonra en düşük505 lira 53 kuruş, en yüksek ise bin 11 lira 7 kuruş olarak uygulanıyor. Brüt asgari ücretinbin 647 lira olmasıyla en düşük işsizlik maaşı 653, en yükseği bin 307 lira civarına yükselecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.