“ZARAR HAZİNEDEN KARŞILANIYOR!”

Kocaeli 05.12.2019 - 08:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“ZARAR HAZİNEDEN KARŞILANIYOR!”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü ile ilgili açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü’nde garantinin yüzde 25’i kadar para topladıklarını belirterek, “Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz” dedi. Pahalı bulanların da eski yolu kullanabileceğini söyledi. Osmangazi Köprüsü’nde işletmeci şirkete verilen garanti sebebiyle geçenin de geçmeyenin de cebi yanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan şu anda döviz enflasyonu sonucu 44,5 dolara çıkan geçiş ücretinin vatandaşa gişede yansıtılmayacağını söyledi. “Köprü geliri verdiğimiz garantinin yüzde 25’ini toplayabiliyor” diyen Turhan, kalan miktarın vatandaşın vergileriyle dolan Hazine’den çıktığını açıkladı. ‘İSTEYEN ESKİ YOLU KULLANSIN’ Zenginlere yol yapıldığı, yoksulluk edebiyatı yapıldığı eleştirilerine değinen Turhan, isteyenin eski yolu kullanabileceğini söyledi. Bu yolları kullanan trafiğin, eski yoldaki hizmet seviyesini de yükselttiğine dikkati çeken Turhan, şöyle konuştu: “O bölgede açtığımız gün garantinin üzerinde trafik geçti. Bir bayram arifesinde açtık, yüzde 170 garanti üzerinde trafik geçti. Biz, Osmangazi Köprüsü’nde şu anda garantinin yüzde 25’i kadar para topluyoruz. Aslında Osmangazi Köprüsü’nden de garanti ettiğimiz kadar trafik geçiyor ama pahalı, döviz üzerinden yaptığımız için bunları, vatandaşımıza bu kadar yüksek miktar para ödetmemek için ücreti üçte bir seviyesine düşürdük. Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz.” Aradaki yaklaşık araç başına olan 30 dolarlık fark ise Hazine tarafından karşılanıyor.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü ile ilgili açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü’nde garantinin yüzde 25’i kadar para topladıklarını belirterek, “Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz” dedi. Pahalı bulanların da eski yolu kullanabileceğini söyledi.

Osmangazi Köprüsü’nde işletmeci şirkete verilen garanti sebebiyle geçenin de geçmeyenin de cebi yanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan şu anda döviz enflasyonu sonucu 44,5 dolara çıkan geçiş ücretinin vatandaşa gişede yansıtılmayacağını söyledi. “Köprü geliri verdiğimiz garantinin yüzde 25’ini toplayabiliyor” diyen Turhan, kalan miktarın vatandaşın vergileriyle dolan Hazine’den çıktığını açıkladı.

‘İSTEYEN ESKİ YOLU KULLANSIN’

Zenginlere yol yapıldığı, yoksulluk edebiyatı yapıldığı eleştirilerine değinen Turhan, isteyenin eski yolu kullanabileceğini söyledi. Bu yolları kullanan trafiğin, eski yoldaki hizmet seviyesini de yükselttiğine dikkati çeken Turhan, şöyle konuştu: “O bölgede açtığımız gün garantinin üzerinde trafik geçti. Bir bayram arifesinde açtık, yüzde 170 garanti üzerinde trafik geçti. Biz, Osmangazi Köprüsü’nde şu anda garantinin yüzde 25’i kadar para topluyoruz. Aslında Osmangazi Köprüsü’nden de garanti ettiğimiz kadar trafik geçiyor ama pahalı, döviz üzerinden yaptığımız için bunları, vatandaşımıza bu kadar yüksek miktar para ödetmemek için ücreti üçte bir seviyesine düşürdük. Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz.” Aradaki yaklaşık araç başına olan 30 dolarlık fark ise Hazine tarafından karşılanıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.