19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

"Zeytinoğlu: Ekonomi toparlanma sinyali veriyor”

24.08.2016 - 15:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

"Zeytinoğlu: Ekonomi toparlanma sinyali veriyor”

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının Ağustos ayında yüzde 69,4 olarak belirlenmesini ekonomide toparlanma sinyalleri olarak değerlendirdi.

    Kocaeli Sanayi Odası tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranları, Ağustos ayında bir evvelki yılın aynı ayına göre 1 puan gerilerken, geçen aya göre 0,6 puan artarak yüzde 69,4 oldu.   KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Ağustos ayı kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre azalmış olmasına rağmen bir evvelki aya göre yükselişe geçti. Bu bize ekonomide toparlanma sürecine girildiğini gösteriyor.” dedi.   Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarının daha da yüksek çıkmasını, Ağustos ayının yıllık izin dönemi olması ve ilimizdeki büyük işletmelerin fabrika bakım duruşlarının etkilediğini söyledi.   Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 23’ü Eylül ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 60’ı ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 17’si azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 18’i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 66’sı sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 16’sı azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir.” dedi.      
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının Ağustos ayında yüzde 69,4 olarak belirlenmesini ekonomide toparlanma sinyalleri olarak değerlendirdi.

 

 

Kocaeli Sanayi Odası tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranları, Ağustos ayında bir evvelki yılın aynı ayına göre 1 puan gerilerken, geçen aya göre 0,6 puan artarak yüzde 69,4 oldu.

 

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Ağustos ayı kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre azalmış olmasına rağmen bir evvelki aya göre yükselişe geçti. Bu bize ekonomide toparlanma sürecine girildiğini gösteriyor.” dedi.

 

Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarının daha da yüksek çıkmasını, Ağustos ayının yıllık izin dönemi olması ve ilimizdeki büyük işletmelerin fabrika bakım duruşlarının etkilediğini söyledi.

 

Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 23’ü Eylül ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 60’ı ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 17’si azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 18’i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 66’sı sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 16’sı azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.