19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Zeytinoğlu; “Sanayinde Kapasiteler Aynı Seyrini Korudu”

Kocaeli 24.11.2015 - 14:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zeytinoğlu; “Sanayinde Kapasiteler Aynı Seyrini Korudu”

Kocaeli Sanayi Odası tarafından açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı Kasım ayında yüzde 70,6 oldu. Kasım ayı kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 puan düşerken, bir evvelki aya göre değişmedi. KSO tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı Kasım ayında da yüzde 70,6 olarak gerçekleşti. Kapasite kullanım oranı bir evvelki aya göre değişmezken, geçen yılın aynı ayına göre 1,3 puan düştü. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Firmalarımızdan bu ay aldığımız geri bildirimlerde kapasite kullanım oranının geçen ay ile aynı kaldığını gördük. Geçen ay bir önceki aya göre mevsime ve siparişe bağlı bir artış gerçekleşmişti. Kasım ayında ise kapasiteler aynı seviyede kaldı.” dedi. Anket sonuçlarını değerlendiren KSO Başkanı, “Ankete katılan firmaların yüzde 18’i yeni projelerinin devreye girmesiyle birlikte bu ay istihdamlarında artış gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdir. Bu firmaların yüzde 10’u istihdam ettikleri personelde azalışa gittiklerini ifade etmişlerdir.” dedi. Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Firmalarımızın yüzde 23’ü Aralık ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58’i ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 19’u azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 22’si dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 57’si sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 21’i azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir.” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı Kasım ayında yüzde 70,6 oldu. Kasım ayı kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 puan düşerken, bir evvelki aya göre değişmedi.

KSO tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı Kasım ayında da yüzde 70,6 olarak gerçekleşti. Kapasite kullanım oranı bir evvelki aya göre değişmezken, geçen yılın aynı ayına göre 1,3 puan düştü.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Firmalarımızdan bu ay aldığımız geri bildirimlerde kapasite kullanım oranının geçen ay ile aynı kaldığını gördük. Geçen ay bir önceki aya göre mevsime ve siparişe bağlı bir artış gerçekleşmişti. Kasım ayında ise kapasiteler aynı seviyede kaldı.” dedi.

Anket sonuçlarını değerlendiren KSO Başkanı, “Ankete katılan firmaların yüzde 18’i yeni projelerinin devreye girmesiyle birlikte bu ay istihdamlarında artış gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdir. Bu firmaların yüzde 10’u istihdam ettikleri personelde azalışa gittiklerini ifade etmişlerdir.” dedi.

Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Firmalarımızın yüzde 23’ü Aralık ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58’i ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 19’u azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 22’si dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 57’si sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 21’i azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.