Zeytinoğlu Yeni Ekonomik Programı değerlendirdi

Kocaeli 20.09.2018 - 17:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Zeytinoğlu Yeni Ekonomik Programı değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Hazine ve Maliye Bakanı tarafından dengeleme, disiplin ve değişim ana başlıklarıyla açıklanan 2019-2021 yıllarını kapsayacak Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin değerlendirmesinde, “Açıklanan programda öngörülen rakamlar gerçekçi olduğu için olumlu bakıyoruz. Genelleme yaparsak bize ışık tutuyor. Bu hususta sanayiciler olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları her zaman olduğu gibi yerine getirmeye hazırız.” dedi. Cari açığın azaltılmasında alınan tedbirlerin isabetli olduğuna dikkat çeken KSO Başkanı, “Programda belirtilen ilaç, petrokimya, enerji, makine/teçhizat ve yazılım sektörlerinin cari açığın azaltılmasında önemli sektörler olduğunu biliyoruz. Bu sektörlerde verilecek destekleri ve stratejik yönlendirmeleri önemli buluyoruz.” dedi. Bütçe açığına değinen Zeytinoğlu, “Yatırımlar dahil kamu tasarrufu noktasında atılan adımları olumlu buluyoruz. Ancak yüksek bütçe açığının makro ekonomideki kırılganlıklara katkı vermesi nedeniyle, programda bütçe açığında önemli miktarda azalma öngörülmesine rağmen her zaman dile getirdiğimiz gibi hedefimizin denk bütçe olması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan faiz dışı fazlanın artıyor olmasını olumlu değerlendiriyoruz.” Programda bankacılık sektörü ile ilgili yapılanmaların önemli olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Kalkınma Bankası’na yeni görevler verilmesi ile burada bizler için fırsatlar olacağını görüyoruz. Diğer taraftan bankacılık sektörü ile ilgili yeniden yapılandırma ile reel sektörü rahatlatmaya yönelik adımlar atılacağını memnuniyetle görüyoruz.” dedi. KSO Başkanı “Önümüzdeki süreçte yatırım ikliminin iyileştirilerek yabancı sermayeli yatırımların tekrar ülkemize gelmelerini sağlamak için tedbirler almamız gerekiyor. Avrupa Birliği ile olan olumlu ilişkilerimizi fırsata çevirmeliyiz.” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Hazine ve Maliye Bakanı tarafından dengeleme, disiplin ve değişim ana başlıklarıyla açıklanan 2019-2021 yıllarını kapsayacak Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin değerlendirmesinde, “Açıklanan programda öngörülen rakamlar gerçekçi olduğu için olumlu bakıyoruz. Genelleme yaparsak bize ışık tutuyor. Bu hususta sanayiciler olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları her zaman olduğu gibi yerine getirmeye hazırız.” dedi. Cari açığın azaltılmasında alınan tedbirlerin isabetli olduğuna dikkat çeken KSO Başkanı, “Programda belirtilen ilaç, petrokimya, enerji, makine/teçhizat ve yazılım sektörlerinin cari açığın azaltılmasında önemli sektörler olduğunu biliyoruz. Bu sektörlerde verilecek destekleri ve stratejik yönlendirmeleri önemli buluyoruz.” dedi.

Bütçe açığına değinen Zeytinoğlu, “Yatırımlar dahil kamu tasarrufu noktasında atılan adımları olumlu buluyoruz. Ancak yüksek bütçe açığının makro ekonomideki kırılganlıklara katkı vermesi nedeniyle, programda bütçe açığında önemli miktarda azalma öngörülmesine rağmen her zaman dile getirdiğimiz gibi hedefimizin denk bütçe olması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan faiz dışı fazlanın artıyor olmasını olumlu değerlendiriyoruz.”

Programda bankacılık sektörü ile ilgili yapılanmaların önemli olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Kalkınma Bankası’na yeni görevler verilmesi ile burada bizler için fırsatlar olacağını görüyoruz. Diğer taraftan bankacılık sektörü ile ilgili yeniden yapılandırma ile reel sektörü rahatlatmaya yönelik adımlar atılacağını memnuniyetle görüyoruz.” dedi. KSO Başkanı “Önümüzdeki süreçte yatırım ikliminin iyileştirilerek yabancı sermayeli yatırımların tekrar ülkemize gelmelerini sağlamak için tedbirler almamız gerekiyor. Avrupa Birliği ile olan olumlu ilişkilerimizi fırsata çevirmeliyiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.