Zindandan kahramanlığa

14.04.2017 - 08:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Zindandan kahramanlığa

Balyoz davası kapsamında iki yıl hapis yatan ve beraat ettikten sonra orduya geri dönen Albay Özgür Ecevit Taşçı, Bingöl’de PKK’ya karşı görev yapıyor...

    FETÖ mağduru Özgür Ecevit Taşçı, binbaşı olarak görev yaptığı sırada, 21 Eylül 2012’de Balyoz Davasından tutuklanarak cezaevine konuldu. Balyoz sanıkları arasında rütbe ve yaşça en küçük isimlerden biri olan Taşçı’nın adının, Gölcük’te çıkan CD’lerde yer aldığı öne sürülüyordu. Taşçı’nın, hayatında hiç görmediği Fatih Camii’nde, hayatında hiç tanımadığı ve birlikte görev yapmadığı Teğmen Erdinç Atik ile keşif yaparak rapor hazırladığı iddia ediliyordu. ‘Biz bu ülkeye, bu orduya küsmeyiz İki yıl Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu kalan Taşçı, Anayasa Mahkemesi’nin 19 Hasiran 2014’te verdiği ‘hak ihlali’ kararıyla özgürlüğüne kavuştu. Yapılan yargılama sonucu beraat eden Taşçı, zorunlu hizmet yılını doldurmuş olmasına karşın hiç vakit kaybetmeksizin yeniden eski görevinin başına döndü ve albaylığa terfi etti. Jandarma subayı olarak çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Bingöl Komando Alay Komutanlığı’na atandı. Eşi Hande Taşçı, ‘Gurur kaynağım’ dediği eşi hakkında şunları söyledi: “Eşim cezaevine girdiğinde kızım Göksun Deniz, henüz 6 yaşındaydı. Özgür’ün görev süresi 2018’de bitecek. Eşimle gurur duyduk. Özgür, hiçbir zaman Vatanına, milletine, devletine, Silahlı Kuvvetler’e küsmedi. TSK’dan ayrılmayı düşünmedi. Eşim, pek çok kişinin gitmek istemediği bir bölgede görev yapmayı kabul etti. İstese cezaevinden sonra TSK’dan ayrılabilirdi. Ne zaman konuşsam ‘Her şey vatan için’ diyor.” Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Bingöl’de diğer Mehmetçikler gibi kahramanlık örneği sergileyen Albay Taşçı hakkında şunları söyledi: “Özgür Albay, doktora yapmış, akademik kariyeri olan bir askerdir. Özgür Albay, Atatürkçü bir subaydır. Biz bu ülkeye, bu orduya küsmeyiz. Memleketimizi kumpasçı hain FETÖ’ye bırakmayız.”
Balyoz davası kapsamında iki yıl hapis yatan ve beraat ettikten sonra orduya geri dönen Albay Özgür Ecevit Taşçı, Bingöl’de PKK’ya karşı görev yapıyor...

 

Zindandan kahramanlığa
 

FETÖ mağduru Özgür Ecevit Taşçı, binbaşı olarak görev yaptığı sırada, 21 Eylül 2012’de Balyoz Davasından tutuklanarak cezaevine konuldu. Balyoz sanıkları arasında rütbe ve yaşça en küçük isimlerden biri olan Taşçı’nın adının, Gölcük’te çıkan CD’lerde yer aldığı öne sürülüyordu. Taşçı’nın, hayatında hiç görmediği Fatih Camii’nde, hayatında hiç tanımadığı ve birlikte görev yapmadığı Teğmen Erdinç Atik ile keşif yaparak rapor hazırladığı iddia ediliyordu.


‘Biz bu ülkeye, bu orduya küsmeyiz

İki yıl Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu kalan Taşçı, Anayasa Mahkemesi’nin 19 Hasiran 2014’te verdiği ‘hak ihlali’ kararıyla özgürlüğüne kavuştu. Yapılan yargılama sonucu beraat eden Taşçı, zorunlu hizmet yılını doldurmuş olmasına karşın hiç vakit kaybetmeksizin yeniden eski görevinin başına döndü ve albaylığa terfi etti. Jandarma subayı olarak çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Bingöl Komando Alay Komutanlığı’na atandı. Eşi Hande Taşçı, ‘Gurur kaynağım’ dediği eşi hakkında şunları söyledi: “Eşim cezaevine girdiğinde kızım Göksun Deniz, henüz 6 yaşındaydı. Özgür’ün görev süresi 2018’de bitecek. Eşimle gurur duyduk. Özgür, hiçbir zaman Vatanına, milletine, devletine, Silahlı Kuvvetler’e küsmedi. TSK’dan ayrılmayı düşünmedi. Eşim, pek çok kişinin gitmek istemediği bir bölgede görev yapmayı kabul etti. İstese cezaevinden sonra TSK’dan ayrılabilirdi. Ne zaman konuşsam ‘Her şey vatan için’ diyor.”

Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Bingöl’de diğer Mehmetçikler gibi kahramanlık örneği sergileyen Albay Taşçı hakkında şunları söyledi: “Özgür Albay, doktora yapmış, akademik kariyeri olan bir askerdir. Özgür Albay, Atatürkçü bir subaydır. Biz bu ülkeye, bu orduya küsmeyiz. Memleketimizi kumpasçı hain FETÖ’ye bırakmayız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.