19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Zorunlu Mahkum olan Çocukların Yüzünü Güldüren Anaokulu

Gebze 25.01.2016 - 09:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zorunlu Mahkum olan Çocukların Yüzünü Güldüren Anaokulu

Anneleri cezaevinde olduğu için parmaklıklar arasında yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocukların oyun ve eğitim imkanlarının iyileştirilmesi için başlatılan “İçeride Çocuk Var Projesi” ilk meyvesini verdi.

BU ANAOKULUNDA SMS ATAN ÇOCUKLARIN DA KATKISI VAR Türkiye'deki 8 kadın cezaevinde yaklaşık 5 bin kadın mahkum var. Mahkum anneleriyle birlikte cezaevinde kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuk sayısı ise 421… Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı çatısı altında yaklaşık 1 yıldır yürütülen, "İçeride çocuk var" projesinin amacı, işte bu çocukların hayatına dokunarak geleceğe dair umutlarını yeşertmek. Çocuklara eksiksiz bir anaokulu ortamı oluşturup, özgür bir yaşam alanı yaratmayı hedefleyen proje, ilk günden itibaren her kesimden büyük destek gördü. Özellikle çocuklar ve gençler, "Yuva" yazıp 4528'e SMS atarak projeye bağışta bulunurken, pek çok inşaat şirketi ve anaokulu sahibi de kampanyaya desteğini esirgemedi. Projenin ilk hedefi, 0-6 yaş arası 69 çocuğun yararlandığı Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki anaokulunu yenilemekti. Toplanan bağışlar sayesinde bu hedef gerçekleşti ve artık buradaki çocukların, en iyi anaokullarının sahip olduğu koşullarda bir anaokulları var. SIRADA GEBZE VE SİVAS VAR Projenin hedefi Bakırköy'den başlayarak, Türkiye'deki 8 kadın cezaevinde anneleriyle birlikte yaşayan çocukların hepsi için gelişimlerine uygun imkanlara sahip sosyal yaşam alanları yaratmaktı. Dolayısıyla projenin ikinci durağı Gebze ve eş zamanlı olarak Sivas olacak. Sonrasında Kocaeli, Samsun, Denizli, Adana ve Ankara var.
Anneleri cezaevinde olduğu için parmaklıklar arasında yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocukların oyun ve eğitim imkanlarının iyileştirilmesi için başlatılan “İçeride Çocuk Var Projesi” ilk meyvesini verdi.

BU ANAOKULUNDA SMS ATAN ÇOCUKLARIN DA KATKISI VAR

Türkiye'deki 8 kadın cezaevinde yaklaşık 5 bin kadın mahkum var. Mahkum anneleriyle birlikte cezaevinde kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuk sayısı ise 421… Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı çatısı altında yaklaşık 1 yıldır yürütülen, "İçeride çocuk var" projesinin amacı, işte bu çocukların hayatına dokunarak geleceğe dair umutlarını yeşertmek. Çocuklara eksiksiz bir anaokulu ortamı oluşturup, özgür bir yaşam alanı yaratmayı hedefleyen proje, ilk günden itibaren her kesimden büyük destek gördü. Özellikle çocuklar ve gençler, "Yuva" yazıp 4528'e SMS atarak projeye bağışta bulunurken, pek çok inşaat şirketi ve anaokulu sahibi de kampanyaya desteğini esirgemedi. Projenin ilk hedefi, 0-6 yaş arası 69 çocuğun yararlandığı Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki anaokulunu yenilemekti. Toplanan bağışlar sayesinde bu hedef gerçekleşti ve artık buradaki çocukların, en iyi anaokullarının sahip olduğu koşullarda bir anaokulları var.

SIRADA GEBZE VE SİVAS VAR

Projenin hedefi Bakırköy'den başlayarak, Türkiye'deki 8 kadın cezaevinde anneleriyle birlikte yaşayan çocukların hepsi için gelişimlerine uygun imkanlara sahip sosyal yaşam alanları yaratmaktı. Dolayısıyla projenin ikinci durağı Gebze ve eş zamanlı olarak Sivas olacak. Sonrasında Kocaeli, Samsun, Denizli, Adana ve Ankara var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.