19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kandıra’nın rüzgar türbinleri vatandaşa sorulacak

Kocaeli 07.05.2024 - 16:23, Güncelleme: 07.05.2024 - 16:23
 

Kandıra’nın rüzgar türbinleri vatandaşa sorulacak

Orange Diamond tarafından Kandıra'ya yapılacak olan yeni rüzgar türbinleri projesinde sıra halkın katılım toplantısına geldi. Firma, projesini vatandaşlara anlatacak

Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi, Kandıra Nasuhlar’da hayata geçirilecek yeni bir RES projesi için çalışmalara başladı, ÇED başvurusunu yaptı. Firmadan yapılan başvuruya göre, Nasuhlar’a her biri 3.9 MWm gücünde 6 adet rüzgar türbini dikilmesi planlanıyor.   304 MİLYON LİRA Söz konusu proje kapsamında yılda toplam 93 milyon 600 bin kWh (Kilovatsaat) elektrik üretiminin yapılması planlanıyor. Bununla birlikte proje kapsamında 23.4 Mwe/ 23.4 MWh kurulu güce sahip olacak bir Elektrik Depolama Tesisinin kurulması planlanıyor.   ÇED TOPLANTISI YAPILACAK Söz konusu proje, ÇED başvurusunun yapılmasının ardından vatandaşa da düzenlenecek olan halkın katılım toplantısı ile anlatılacak. Öngörülen maliyeti 304 milyon 200 bin lira olan projenin ÇED toplantısı, 9 Mayıs tarihinde İzmit’te Cavit Akarsu Kültür Merkezi'nde saat 10:00’da yapılacak.
Orange Diamond tarafından Kandıra'ya yapılacak olan yeni rüzgar türbinleri projesinde sıra halkın katılım toplantısına geldi. Firma, projesini vatandaşlara anlatacak

Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi, Kandıra Nasuhlar’da hayata geçirilecek yeni bir RES projesi için çalışmalara başladı, ÇED başvurusunu yaptı. Firmadan yapılan başvuruya göre, Nasuhlar’a her biri 3.9 MWm gücünde 6 adet rüzgar türbini dikilmesi planlanıyor.

 

304 MİLYON LİRA

Söz konusu proje kapsamında yılda toplam 93 milyon 600 bin kWh (Kilovatsaat) elektrik üretiminin yapılması planlanıyor. Bununla birlikte proje kapsamında 23.4 Mwe/ 23.4 MWh kurulu güce sahip olacak bir Elektrik Depolama Tesisinin kurulması planlanıyor.

 

ÇED TOPLANTISI YAPILACAK

Söz konusu proje, ÇED başvurusunun yapılmasının ardından vatandaşa da düzenlenecek olan halkın katılım toplantısı ile anlatılacak. Öngörülen maliyeti 304 milyon 200 bin lira olan projenin ÇED toplantısı, 9 Mayıs tarihinde İzmit’te Cavit Akarsu Kültür Merkezi'nde saat 10:00’da yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.