Brezilyalı araştırmacı, KOÜ’de seminer verdi

Ortak çalışmalarda bulunmak üzere Kocaeli Üniversitesi'ne gelen Brezilyalı Araştırmacı Jeolog Dr. Nivaldo Destro, Dr. Öğr. Üyesi Pakize Küreç Nehbit ile birlikte hafta boyunca yaptıkları çalışmaların ardından, ziyaretin son gününde ise bir seminer verdi. Harita Mühendisliği’nde düzenlenen seminere, Harita Mühendisliği akademisyenleri yanı sıra Jeoloji Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği’nden de akademisyenler katılım sağladı.

Dr. Nivaldo Destro, “Planet Model of Plate Tectonics based on Einstein's Theory of Relativity" başlıklı seminerde, tektonik hareketlerin modellenmesinde yeni bir bakış açısı olarak geliştirilen Planet Model'in temelleri anlatıldı ve yeni modeli destekleyen bulgulara yer verdi. 

Oldukça verimli geçen ziyaret sonrası Dr. Nivaldo Destro’nun koordinasyonunda Dr. Öğr. Üyesi Pakize Küreç Nehbit’in de aralarında bulunduğu ve farklı ülkelerden araştırmacıların yer alacağı bir ekip ortak çalışmalara imza atacaklar. Bu çalışmalar neticesinde ise Planet Model'in Jeoloji, Jeofizik ve Jeodezi disiplinlerinin ortak çalışmasıyla varolan bulguların desteklenmesi konusunda bir kitap çıkarılacak ve bilim dünyasına sunulması hedefleniyor.