Bu kampanya artık tamamen süresiz oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasının yeni başvuru döneminin başladığını duyurdu ve tarih kısıtlamasının tamamen kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Kurum, Bağcılar'da gerçekleştirilen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde, kentsel dönüşüm çerçevesinde yürütülen 'Yarısı Bizden' kampanyasına ilişkin önemli bilgiler verdi ve yeni dönemde tarih kısıtlamasının ortadan kalktığını belirtti.

"Vatandaşın İhtiyaç Duyduğu İyileştirmeleri Gerçekleştiriyoruz"

Bakan, 'Yarısı Bizden' kampanyasının İstanbul'un 39 ilçesinde süresiz olarak devam edeceğini açıkladı ve ekledi: "Kampanya kapsamında, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu iyileştirmeleri gerçekleştiriyoruz. Otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutarak, hak kayıplarını engelliyoruz. İşe yeni başlayan yüklenici firmalara ise, sözleşme bedelinin yüzde 30'unu hemen ödeyerek destek oluyoruz."

 

"SÜRESİZ DEVAM EDECEK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ve yeni dönemde 2,5 ay içinde 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru alındığını açıkladı. Ayrıca, İstanbul'un olası bir depreme en kısa sürede hazır olacağını belirtti.

Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda kampanya detaylarını anlattı ve hak sahiplerine 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği sağlanacağını duyurdu. Paylaşımına, "Risk analizleri tamamlandı, kampanya artık süresiz olarak devam edecek" notunu ekledi.

Murat Kurum, Bağcılar Millet Bahçesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada bu bilgileri verdi.